Kanadský dřevorubec, ale hlavně zpěvák: Bryan Adams se vrací do Česka. Představí novou desku

Dřevorubec z Kanady, který láme srdce, i tak se někdy přezdívá zpěvákovi Bryanu Adamsovi. Ten ve středu vystoupí v pražské O2 areně. Nejspíš neporuší zvyk a i na tomto koncertě zahraje jeden ze svých nejznámějších hitů Summer of 69 a nechá publikum, aby si s ním zazpívalo. Málokterý posluchač však tuší, o čem v písni Adams opravdu zpívá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bryan Adams

Bryan Adams | Foto: Oficiální stránky Bryana Adamse

Hit Summer of 69 a vůbec celé album Reckless v roce 1984 odstartovaly hvězdnou kariéru Bryana Adamse.

Spoluautor, skladatel Jim Wallace později na svém webu přiznal, že se při psaní textu s Bryanem Adamsem nechali inspirovat některými známými songy.

Jedna fráze je například odkazem na Beatles a jejich I Wanna Hold Your Hand. Mnohem překvapivější ale bylo odhalení Bryana Adamse z roku 2008.

Kanadský muzikant v americké televizi CBS prozradil, že skladba sice je autobiografická, nepopisuje ale bouřlivé léto roku 1969, jak se většina posluchačů domnívala.

„Lidé si rádi myslí, že skladba je o tom roce, ve skutečnosti je ale spíš o milování se v létě. Číslo 69 je sexuální narážka," popsal. Ostatně v létě roku 1969 bylo Adamsovi teprve devět let.

Do Prahy se Bryan Adams vrací po pěti letech poté, co loni vyprodal brněnský velodrom. Tentokrát českému publiku představí novou desku Get Up!

Celá deska zní trochu retro a na koncertě Bryan Adams tento dojem podpoří i několika převzatými skladbami, třeba songem All Shook Up od Elvise Presleyho.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme