Koncert zrušen. Metalové kapely ve Valašských Kloboukách by údajně šířily satanismus

Společný koncert blackmetalových kapel Root a Törr ve Valašských Kloboukách zrušil promotér na žádost radnice. Podle vyjádření města si koncert nepřáli občané. Zástupce hudebních skupin ale tvrdí, že město obvinilo kapely ze šíření satanismu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Root

Root | Foto: Web kapely Root

„Město Valašské Klobouky si zakládá na spolupráci s občany. Proto na základě četných žádostí a apelů obyvatel města doporučilo Kulturnímu a vzdělávacímu středisku Valašské Klobouky vstoupit v jednání s pořádající agenturou, aby přehodnotila realizaci koncertu v městském zařízení. Po vzájemné dohodě přikročila agentura ke zrušení celé akce,“ stojí v oficiálním prohlášení města ke zrušení koncertu.

Podle kapely Törr, která na koncertě v rámci Helltour 2016 měla zahrát společně se skupinou Root, akci zrušilo město. „Koncert zrušilo vedení města pro údajné šíření satanismu, takže se rozhodli tomuto vystoupení zabránit,“ píše kapela na svých facebookových stránkách.

Kapela Rolling Stones roztancovala Havanu, přišlo na půl milionu fanoušků

Číst článek

„Orgány města nevydaly žádné usnesení o jeho zákazu,“ stojí v tiskové zprávě zveřejněné na stránkách města. Tisková mluvčí Valašských Klobouků Lenka Zvonková tvrdí, že město není „subjektem, který koncert zrušilo“.

Podle Zvonkové koncert odmítli občané. „Byla to převážná část veřejného mínění, které se na nás obracelo. Prakticky jsme nezaznamenali žádný podpůrný názor z řad občanů. Všichni stáli tady zatím názorem, aby byl koncert přehodnocen,“ řekla pro Zpravodajský web Českého rozhlasu Zvonková.

Podle občana Valašských Klobouků radnice lže

Promotér koncertu Ivo Haraga z agentury OLD&HARY AGENCY nechtěl zrušení koncertu komentovat. „Nezlobte se, já se k tomu vyjadřovat nebudu,“ řekl.

Podle zástupce kapely Root musel promotér koncert zrušit na nátlak radnice, jinak by mu radnice už neumožnila pořádat další koncerty. „Je to chyba promotéra. Má s městem x let dobrý vztahy, a proto nemá smlouvu o pronájmu. Takže je na městě závislý,“ řekl Igor z kapely Root.

Proti rozhodnutí radnice se na sociálních sítích strhla vlna protestů. Lidé často přirovnávají zrušení koncertu k návratu do dob komunismu.

„Lžete, jak když tiskne. Malá skupinka lidí, ovlivňuje dění v našem městě. Nás většiny se nikdo neptal. Celý městský úřad je prolezlý pozůstatky z dob minulých. Ti jsou hybnou pákou všeho dění. Fandím paní starostce, lidem na městském úřadu,co chtějí něco změnit, a chápu, že jste museli ustoupit. Další věc. Proč si myslíte, že by farář měl zasahovat do dění v našem městě? Jsme sekulární stát a máme svobodu vyznání i právo rozhodovat sami za sebe. Koncerty zakazovali komunisti a teď to bude někdo jiný. Ne, nesouhlasím,“ zveřejnil občan Valašských Klobouků na Facebooku.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme