Kytarista a zpěvák Justin Lavash pokřtí v Praze novou desku Changing of Tides

Své nové album dnes v Praze pokřtí britský kytarista a zpěvák Justin Lavash. V Česku žije už deset let a ke spolupráci na desce Changing of Tides si přizval celou řadu českých muzikantů – zpěvačku Lenku Dusilovou, pianistku Beatu Hlavenkovou nebo bubeníka Davida Landštofa. Changing of Tides je třetí a zatím také žánrově nejpestřejší Lavashův počin. Zpívá na něm o lásce, přátelství a prý i o svém životě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justin Lavash

Justin Lavash | Foto: Petr Lukšíček

„Zvuk je větší, protože tam je víc muzikantů. A ještě témata jsou trochu jiná, protože můj život se změnil. Stárnu a byl jsem nemocný, tak to jsou témata, která jsou v novém CD, které nebyly v 25 Years,“ popisuje rozdíly mezi novinkou Changing of Tides a předchozí deskou 25 Years Justin Lavash.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Justinem Lavashem mluvila o nové desce Changing of Tides redaktorka Tea Parkanová

Stylově má tento britský muzikant nejblíž k folku a blues. Nebojí se ale tyto styly propojovat s jinými žánry, ať už je to jazz, country nebo třeba klasická hudba. Její vlivy se na Justinovo nové album propsaly díky spolupráci s úspěšným českým cellistou Jonášem Krejčím.

„Co hraju je OK, hlavně bluesové, folkové, jazzové. Ale je to zajímavé, protože Jonáš Krejčí je cellista a od té doby, co hraju s Jonášem, poslouchám víc klasické hudby. Ty vlivy tam jsou,“ přiznává Justin Lavash.

Protože Justin žil nějakou dobu také ve Francii, není mu cizí ani šanson. Právě tahle francouzská zkušenost se mu hodila před dvěma lety, když spolupracoval s Michalem Horáčkem na Českém kalendáři.

„Ta písnička byla zajímavá, protože to bylo trochu jako šanson. Když jsem koukal na ty texty, pomyslel jsem si, to je šanson, a to je strana, kterou jsem ve svých písničkách moc nepoužíval. Byla to pro mě trochu inspirace, například písnička Changing the Tides na novém CD je taky trochu šanson a je tam ještě pár písniček. Myslím, že vliv nebo inspirace byla od Horáčka,“ tvrdí Justin.

Justin Lavash je mezi českými muzikanty známý jako geniální kytarista s charakteristickým stylem hraní. O stěhování do domovské Velké Británie nebo návratu do Francie prý neuvažuje. V Česku se mu líbí, prý se tu dobře žije a hlavně skvěle tvoří.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme