Lou Fanánek Hagen, frontman Třech sester, slaví padesátiny. Psal už pro Gotta i pro Šmouly

Vystudoval Fakultu stavební na ČVUT, stavařině se ale nikdy nevěnoval a dal se na hudbu. Takový je stručný životopis Františka Moravce, frontmana skupiny Tři sestry, známého spíše jako Lou Fanánek Hagen. Texty napsal i pro Karla Gotta nebo Lucii Bílou a spolupracoval také na libretech pro muzikály. Dnes je mu 50 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lou Fanánek Hagen s Naděždou Hávovou

Lou Fanánek Hagen s Naděždou Hávovou | Foto: Vladimír Kroc | Zdroj: Český rozhlas

Frontmanem skupiny Tři sestry je Lou Fanánek Hagen od roku 1985. Zážitky s kapelou popsal v knihách s názvy Tak to bylo, tak to je... a Járo, kakao! V květnu vyšla i audio verze. Namluvil ji ale místo něj herec David Matásek.

„Jel hroznou rychlostí a bylo to, jako když čte referát v osmé třídě, stydí se u tabule a nejradši by byl pryč. Druhý nápad byl David, který to umí,“ vysvětlila rozhodnutí režisérka Gábina Osvaldová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kulaté narozeniny dnes slaví textař a zpěvák známý pod pseudonymem Lou Fanánek Hagen. Jeho dosavadní tvorbu připomněl Martin Karlík

Lou Fanánek Hagen za svou kariéru složil například šmoulí písničky a texty napsal kapele Maxim Turbulenc, duu Těžkej Pokondr nebo zpěvačce Iloně Csákové. Librety zase vybavil mimo jiné muzikály Kleopatra nebo Golem.

V 90. letech pracoval i v reklamní agentuře. „Mně se podařilo i v letech, kdy převážila, co se obživy týče, reklama nad hudbou, bylo to v 94. roce, že jsem tam sice chodil denně, ale nebyl jsem zaměstnanec. Byl jsem stále na smlouvu, což mi přišlo volné,“ vzpomínal už dříve ve vysílání Českého rozhlasu.

Lou Fanánek Hagen žije 20 let v Jevanech u Prahy, které jsou nebo byly domovem také dalších osobností šoubyznysu.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme