Metallica se po čtyřech letech vrátí do Prahy. K lístku na koncert dostanou fanoušci i nové album

Do Prahy se příští rok vrátí americká metalová kapela Metallica. Vystoupí 2. dubna v O2 areně v rámci WorldWired tour k loni vydané desce "Hardwired...To Self-Destruct". Klasický předprodej začne letos 24. března. Ve čtvrtek to uvedla pořádající agentura Live Nation.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Metallica

Skupina Metallica | Foto: Oficiální Facebook Metallica

Metallica naposledy v Praze koncertovala v roce 2014 na holešovickém výstavišti na festivalu Aerodrome se speciální show s názvem By Request (Na požádání) složenou ze skladeb na přání tuzemského publika. Předtím hrála v roce 2012 v Edenu k 20. výročí vydání svého nejslavnějšího "černého" alba.

Metallica ve čtvrtek oznámila termíny evropské části svého turné, která začne letos v září a potrvá až do května příštího roku. Zahrnuje čtyři desítky vystoupení ve velkých evropských městech, jako jsou Londýn, Paříž, Helsinky, Vídeň, Budapešť, Amsterdam, Hamburk nebo Ženeva.

Dosud se v rámci současného turné nejvíce Česku přiblížila několika show v dánské Kodani. Dánsko považuje kapela za svou druhou domovskou zemi, protože odtud pochází bubeník Lars Ulrich.

Čtveřice ve složení Kirk Hammett (kytara), Robert Trujillo (baskytara), Lars Ulrich (bicí) a lídr kapely James Hetfield (zpěv, doprovodná kytara) vydala své poslední album loni 18. listopadu po osmi letech. Dva disky obsahují celkem 80 minut hudby.

Lístek od 1300

Metallicu založil v roce 1981 v Los Angeles Lars Ulrich spolu Jamesem Hetfieldem. Trashmetalová kapela získala velký ohlas na své desky Ride the Lightning z roku 1984 a Master of Puppets z roku 1986. Druhá z nich se stala prvním metalovým albem, které zařadila americká Kongresová knihovna do Národního registru nahrávek. Mezi hudební superhvězdy pak kapelu katapultovala deska Metallica (černé album) z roku 1991.

Vstupenky na pražský koncert budou stát od 1300 do 3100 korun. K dispozici budou i VIP balíčky v cenách od 5699 do 64 200 korun. Každý zákazník, který si zakoupí vstupenku na koncert, obdrží nové album "Hardwired...To Self-Destruct", a to buď jako fyzický nosič, nebo v digitální podobě. Předkapelou budou norští Kvelertak.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme