Nohavica složil píseň pro slovenskou hokejovou reprezentaci. Text lichotivý není

Jaromír Nohavica se poprvé pustil do písně ve slovenštině. Napsal a nazpíval totiž skladbu určenou pro slovenskou hokejovou reprezentaci. Text skladby ale není zrovna oslavou hokejového umu našich sousedů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Nohavica

Jaromír Nohavica | Foto: Kristýna Maková | Zdroj: Český rozhlas

Píseň smutného hokejisty. Tak se jmenuje nejnovější skladba Jaromíra Nohavici, který ji premiérově zazpíval během koncertu v bratislavské Staré Tržnici. I přesto, že Nohavica požádal publikum, aby si koncert nenatáčelo na mobilní telefony, dostala se píseň na internet.

A za pár dnů měla stovky tisíc shlédnutí. Tak provokativní píseň o slovenském hokeji totiž ještě nikdo nenapsal. „ Jsem nanic, dělám jen ostudu své zemi, zabijte mě a ať mé brusle odplavou po Dunaji," zpívá Jaromír Nohavica.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Nohavica složil píseň pro slovenskou hokejovou reprezentaci. O čem zpívá, přibližuje zpravodaj Petr Vavrouška

Jeho smutný hokejista se ptá, proč ho vůbec nominovali, vždyť bez něj by tak pěkně hráli.

Píseň smutného hokejisty je prostě o slovenském hráči, kterému se nedaří a kvůli kterému reprezentace všechna utkání prohrála. Pro slovenské fanoušky je text velmi pichlavý a stráví ho jen lidé s nadhledem a smyslem pro humor.

Nohavica píseň složil pro svého kamaráda, hokejového trenéra Vladimíra Vůjtka, který koučuje slovenskou reprezentaci. „Předčila moje očekávání," komentoval Vůjtek novinku ostravského písničkáře.

Aplausem ji ocenili také lidé přímo na koncertě v Bratislavě. Fanoušci v diskusích na internetu si občas postěžují, proč se zase Češi do Slováků naváží.

Kdo je oním smutným slovenským hokejistou, se samozřejmě neví. A těžko říct, jestli si budou slovenští hráči pouštět zrovna tuto skladbu v kabině během nadcházejícího mistrovství světa v Česku.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme