O francouzské zpěvačce Zaz se mluví jako o novodobé Edit Piaf. Po roce se vrací do Česka

Odmítá šperky i luxusní limuzínu. Tak to o sobě zpívá francouzská zpěvačka Zaz ve své slavné písni Je veux. Jen na internetu ji vidělo skoro 40 milionů lidí. Znovu ji uslyší i čeští fanoušci. Po roce Zaz znovu zazpívá v Praze. V neděli a v pondělí ve Fóru Karlín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zpěvačka Zaz

zpěvačka Zaz | Foto: licence Creative Commons Atribution-NonCommecial-NoDerivs 2.0 Generic, Michał Bielecki

Začínala s kytarou v ulicích Paříže a dnes zpívá na koncertech pro desetitisíce diváků. Na svém kontě má tři alba a jak sama říká, pouliční vystupování a vydělávání jí už nechybí:

„To bylo dřív a dnes už žiju jiný život a zažívám nové věci. Ale co mi trochu chybí, jsou opravdová setkání. Je to dané tím, že lidi už mou tvář znají. Když je člověk slavný, nemá kolem sebe o lidi nouzi, ale ne vždy jsou to upřímná setkání. Na druhou stranu mám příležitost setkávat se s celou řadou výjimečných lidí, hlavně muzikantů.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Česka se po roce vrací francouzská zpěvačka Zaz. Natáčela o ní Veronika Štefanová

Podle hudebního publicisty Šimona Holého Zaz ve své hudbě kombinuje to, co si člověk představí pod pojmem Francie:

„Francouzský jazyk, šanson, trochu jazzu, trochu moderní hudby, a zároveň trochu orientu, se kterým si hraje už jen tím, že žije v Paříži, kde se rytmy různě míchají dohromady. To je to, co lidi zajímá, protože to je Francie, jak si ji pamatujeme ze 60. let, ale v novém hávu.“

O Zaz se často mluví jako o novodobé Edit Piaf. Podle Šimona Holého je to ale jen zkreslená romantická představa o zpěvačce, která se rychle stala slavnou.

„Pěkná zpěvačka z ulice, která se zničehonic stane velkou hvězdou, její debutové album se ve Francii stalo dvakrát platinové, to je pěkný sen. Ale realita je trochu jiná. Ona studovala hudbu již předtím, ví, co dělá, ví, jak skládat,“ uvádí Šimon Holý.

Některé skladby ze svého nového alba Paris zazpívá Zaz i na koncertech v Praze 29. a 30. listopadu. 1. prosince se přesune do Ostravy a o tři dny později bude mít koncert v Bratislavě.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme