Ovace ve stoje provázely koncert Chrise Rey v pražské O₂ areně

V Praze vystoupil legendární britský zpěvák a kytarista Chris Rea. V 63 letech dokázal, že spekulace o konci jeho kariéry jsou i přes vážnou nemoc předčasné. Fanouškům, kterých podle pořadatelů dorazilo na koncert kolem tří tisíc, zahrál osvědčené hity jako Looking for the Summer nebo Julia, často ale v překvapivých úpravách. Hlavně však předvedl svou lásku k blues.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris rea v pražsko O2 Aréně

Chris rea v pražsko O2 Aréně | Zdroj: ČTK

Trvalo čtyři písničky, tři kytarová sóla a čistého času skoro dvacet minut, než Chris Rea v pražské O₂ areně zahrál jeden ze svých nejslavnějších hitů, Josephine. A publikum ho také poprvé od jeho nástupu na pódium odměnilo velkým potleskem.

Třiašedesátiletý Rea si na koncertě užíval návrat ke svým bluesovým kořenům a moc toho mezi skladbami nenamluvil. Podobně šetřil i s nejslavnějšími skladbami. Přitom právě na ně často fanoušci na koncert přišli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavný zpěvák a kytarista Chris Rea zahrál v O2 Aréně, koncert sledoval redaktor Vojtěch Koval

„Jasně že jsem si chtěl poslechnout starší hity. Jeho novou desku jsem neznal, takže jsem ji slyšel poprvé,“ přiznává pan Libor.

Stejně na tom byla i Markéta. Nemluvného Chrise Reu ale ocenila, prý všechno řekl svými skladbami. „Musím říct, že mi to hrozně vyhovovalo takovou klidnou atmosférou. Sice věkový průměr padesát, ale v pohodě.“

Na Chrise Reu dorazila hlavně generace posluchačů, kteří zažili začátek jeho sólové kariéry na konci 70. let. V závěru se od nich hudebník dočkal ovací ve stoje.

Kolik koncertů jim stárnoucí Ir s italskými kořeny ještě nabídne, to ví jen on sám. I přes těžkou nemoc si ale prý troufne hrát až do osmdesáti.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme