Paul McCartney zahajuje své evropské turné. Do Česka se nechystá

Britský muzikant Paul McCartney dnešním koncertem v Londýně startuje koncertní šňůru po nejstarším kontinentu. V Praze ani její blízkosti se ho ale letos fanoušci nedočkají. Na turné si mimo jiné připomene padesát let od vzniku populární „beatlesácké“ písně Yesterday.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul McCartney

Paul McCartney | Foto: Oficiální stránky Paula McCartneyho

Tříhodinovou podívanou si už užili fanoušci v Japonsku, Jižní Koreji, Jižní Americe či Spojených státech. McCartney se teď vrací do svého rodiště.

Zazpívá i v Liverpoolu, ve kterém se kdysi zrodili slavní Beatles. A i písně z jejich repertoáru budou součástí McCartneyho koncertů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý člen kapely Beatles příjíždí do Evropy na další část svého světového turné. Téma Pavlíny Nečáskové

Britskému rockerovi je 72 let. Podle hudebního publicisty Honzy Dědka ale jeho koncerty stále stojí za to:

„Viděl jsem ho před rokem ve Vídni. Bylo vyprodáno, diváci různého věkového složení od puberťaků po jeho vrstevníky. A bavili se všichni.“

Minimálně jedna píseň Beatles by měla na koncertě zaznít skoro povinně. Skladba Yesterday, jeden z nejslavnějších hitů vůbec, totiž letos slaví padesátiny.

Paul McCartney se po Spojeném království vydá do Amsterodamu, Paříže nebo Stockholmu. Česká republika ani žádná ze sousedních zemí v jeho repertoáru letos není.

V Praze poprvé a zatím naposledy vystoupil v roce 2004. Do důchodu se ale zatím nechystá, a tak si čeští fanoušci nemusí zoufat.

Poslední studiové album New vydal před dvěma lety. V poslední době překvapil spolupráci s mladými umělci, jako je třeba zpěvačka Rihanna nebo raper Kanye West.

To, že se Paulu McCartneymu daří, dokázala i nedávná zpráva v nedělním vydání deníku Sunday Times.

Podle něj se letos bývalý „brouk“ dostal do čela žebříčku nejbohatších muzikantů ve Spojeném království. Jeho majetek činí v přepočtu víc než 127 miliard korun.

Takto McCartneyho vítali fanoušci v Japonsku | Foto: Reuters

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme