Populární zpěvačka Anna K. slaví kulaté narozeniny. Nechce ale říkat jaké

Více než dvacet let je už na hudební scéně zpěvačka a skladatelka Anna K. Její začátky nebyly jednoduché, ale svou pílí se vypracovala na špici české populární hudby. K jejím největším hitům patří například písně Nebe, Tamaryšek nebo Nelítám nízko. Dnes Anna K. dnes slaví kulaté narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna K.

Anna K. | Foto: Goran Tačevski

Anna K. se narodila jako Luciana Krecarová ve Vrchlabí a vyrůstala ve Špindlerově Mlýně. Závodně lyžovala, ale nakonec u ní vyhrála muzika. Na výsluní se drží už více než dvacet let. Podle jejích slov to ale nebylo vždy jednoduché.

„Musela jsem si hodně věcí prosadit sama před sebou a svými blízkými. Trvala jsem na svém, odehrála spoustu koncertů pro deset nebo dvacet platících diváků a taky jsem jich několik rušila pro nezájem. Vydržela jsem, nedala se odradit a myslím, že se to nakonec vlastně vyplatilo,“ přiznává s úsměvem Anna K.

Jak sama říká, prvních deset let se musela zbavovat manýr, kterým ji učili na konzervatoři. Hodně jí pomohlo i vystupování v pražském divadle Semafor.

Přehrát

00:00 / 00:00

O svých životních zkouškách i vyhrách mluvila u příležitosti svých kulatin Anna K.

„Divadelní zpěv je zase úplně jiný než zpívání do rockových skladeb například. To mě určitě někam nasměrovalo. Zlehka to alespoň vytřídilo můj vkus,“ tvrdí.

V roce 2010 Anna K. onemocněla rakovinou prsu. Překonala ji a vymyslela si vlastní kampaň k prevenci této nemoci, která byla úspěšná.

„Měla jsem obrovskou zpětnou vazbu, jak od lékařů, tak od žen. Opravdu se zvedla i návštěvnost ve screeningových centrech. Stálo mě to hodně sil, ale zároveň jsem odváděla svou pozornost od vlastního problému, takže se to tak vykrývalo navzájem. A těšilo mě, že to funguje,“ dodává zpěvačka.

Anna K. posbírala během své kariéry řadu cen. Je uznávaná nejen svými fanoušky, ale i odbornou kritikou. Vydala deset alb a stále koncertuje.

I když Anna K. nedá dopustit na zvuk elektrické kytary, ráda si zazpívá i akusticky. Vloni vyšel záznam jejího úspěšného - právě akustického turné. To mělo velký úspěch. Podle zpěvačky prý nebylo poslední.

Tomáš Pilát, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme