Poslední večer Rock for People Europe patří především swingu

V Plzni vrcholí třídenní festival Rock for People Europe. Fanoušci v areálu Depo 2015 před sebou mají poslední hodiny hudebního programu. I ty ale nabídnou zajímavé koncerty. Největší pozornost budou poutat interpreti, kteří rozhodně mezi rockery nepatří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rock for People Europe

Rock for People Europe | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Hudební festival v Plzni finišuje. Zatímco včera byl festival díky koncertům skupin Guano Apes a Motörhead v podstatě metalový, dnes se převléká do swingového kabátu.

V závěrečný den vystupuje například Vojtěch Dyk a B-Side Band. V podstatě stejný koncert, který měl u fanoušků velký úspěch, byl součástí i tradičního Rock for People na královéhradeckém letišti začátkem června.

Hned po Dykovi vystoupí rakouští The Parov Stelar Band. „Jsou to pionýři žánru elektroswing, kteří jsou vnímaní jako vzor tohoto žánru. Takže minimálně dvě až tři hodiny z dnešní noci budou věnovány tanci, a to i tomu klasickému,“ říká Jiří Hlinka z organizačního týmu festivalu.

Kromě swingových písní ale zazní také speciální rockový set okořeněný o hity takových interpretů jako třeba Red Hot Chili Peppers nebo AC/DC.

Rock for People Europe | Foto: Martin Pařízek

Ondřej Vaňura, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme