Pražské loučení s kapelou Black Sabbath přilákalo 16 tisíc lidí

Zhruba 16 tisíc lidí se do pražské O2 areny přišlo rozloučit s legendární heavymetalovou kapelou Black Sabbath. Aktuální turné The End je údajně jejich vůbec poslední. Svým příznivcům na něm děkují za dlouholetou přízeň, čeští fanoušci se jim zase odvděčili vyprodanou halou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Ozzy Osbourne v pražské O2 areně vystoupil s britskou skupinou Black Sabbath

Zpěvák Ozzy Osbourne v pražské O2 areně vystoupil s britskou skupinou Black Sabbath | Zdroj: ČTK

Britská kapela Black Sabbath je někdy označována za stvořitele žánru heavy metal. Čtveřice z anglického Birminghamu byla v 70. letech jakýmsi protipólem The Beatles.

Na své zřejmě poslední turné vyrazila kapela v původní sestavě i s Ozzym Osbournem, který ji musel v roce 1978 opustit kvůli častému užívání drog a alkoholu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapela Black Sabbath zahrála, zřejmě naposledy, pro pražské publikum. Nechyběl u toho Vojtěch Koval

„Je mi to líto, ale v nejlepším se má odejít, dokud si udržují nějaký glanc než natahovat něco, co by už nebylo ono,“ hodnotil ještě před koncertem jeden z fanoušků Black Sabbath.

„Ozzy už na to nemá sílu, aby vydržel další koncerty,“ doplnil ho další dotázaný.

A nepletl se – ve svých 67 letech se Ozzy Osbourne sotva pouštěl stojanu na mikrofon a možná nepředvedl bezchybný výkon, zato fanoušky potěšil. Mimo jiné i hity jako Paranoid nebo Iron Man.

Také kytarista Tony Iommi s baskytaristou Geezerem Butlerem nepředváděli ani zdaleka tak divokou show jako v 70. letech, přesto dali 16 tisícům lidí v O2 areně šanci důstojně se s nimi rozloučit.

Black Sabbath v Praze | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme