Pražské ostrovy ovládne festival United Islands. Novinkou bude Metronome s Iggym Popem

Praha se tento víkend promění v město hudby. Už po třinácté se tu koná festival United Islands of Prague. Kromě spousty muziky nabídne mimo jiné i farmářské trhy - to všechno už tradičně zadarmo. Kromě toho ale ti samí organizátoři připravili ještě jednu hudební akci, festival Metronome na pražském výstavišti.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

United Islands of Prague 2015

United Islands of Prague 2015 | Foto: Jiří Šeda

„My jsme takové spojené ostrovy, takže se můžete těšit na různé menšinové i aktuální žánry a trendy. Jazz na Střeláku nebo indie a elektro-pop na Kinského zahradě,“ popsal ve vysílání Radiožurnálu hlavní organizátor festivalu David Gaydečka.

Celkem United Islands nabídnou deset scén, na kterých dostanou prostor především méně známé nebo dokonce začínající kapely a interpreti.

„Máme určitou zkušenost s tím, že když se jde po originalitě, když hledáme kapely, které se třeba nepodobají těm, co už známe, nebo co tady už existují, tak se dá trefit kapela, která se posléze proslaví. Povedlo se takhle s kapelami Zrní a Mydy Rabycad,“ dodává Gaydečka.

United Islands tak letos představí naději německé hudební scény, zpěváka a multiinstrumentalistu jménem L'Aupaire nebo dánské Get the Gun.

Festival Metronom naopak sází na osvědčená jména - headlinerem prvního ročníku je tak ostřílený Iggy Pop. Ten spolu s britskými The Kooks nebo Bárou Polákovou a Richardem Müllerem zahrají v sobotu a v neděli na holešovickém výstavišti.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme