Rekonstruovaný Bataclan otevře britský zpěvák Sting. V podniku loni teroristé zabili 90 lidí

Při znovuotevření pařížského klubu Bataclan vystoupí britský zpěvák Sting. Teroristé tam loni 13. listopadu zabili 90 lidí a podnik byl proto zavřený. Koncert v předvečer prvního výročí má podle Stinga připomenout oběti, ale zároveň oslavit život a hudbu, která je s Bataclanem spojená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřovatelé před pařížským klubem Bataclan den po teroristických útocích

Vyšetřovatelé před pařížským klubem Bataclan den po teroristických útocích | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Maya-Anaïs Yataghène

Sting se do Bataclanu vrátí po 37 letech, kdy tam vystoupil se svou někdejší kapelou The Police. Výnosy z koncertu dostanou dvě charity, které se starají o oběti a jejich rodiny. Klub po útocích prošel rozsáhlo přestavbou.

„Je to ten stejný Bataclan, ale všechno je jinak. Rozhodli jsme se vše změnit, aniž by se něco změnilo. Všechno upravit, aby nezůstalo nic z toho, co se toho dne stalo,“ vysvětlil šéf firmy, která Bataclan provozuje, Jerome Langlet.

Eagles of Death Metal zahráli v pařížské Olympii. Přišli i přeživší z klubu Bataclan

Číst článek

Klub má nové zastřešení, obklady, sedačky i osvětlení. Všechno je ale z podobných materiálů jako před útokem.

Podle britského Guardianu řada umělců odmítla u příležitosti znovuotevření Bataclanu vystoupit. Nebojí se prý dalšího útoku, ale připadali by si špatně, kdyby vystupovali a bavili se při stejné události, při které zemřelo tolik nevinných lidí. V následujících měsících už má klub naplánovaných 24 koncertů.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme