Rytmus rocku, rapu či funky přilákal tisíce lidí, Red Hot Chili Peppers vyprodali pražskou O2 arenu

Za třicet let působení si američtí Red Hot Chili Peppers získali doslova miliony fanoušků po celém světě. I na pražský koncert této kapely do vysočanské O2 areny dorazila spousta skalních příznivců. Podle pořadatelů přes 20 tisíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Kiedis a Michael Balzary jako za mlada (ilustrační foto)

Anthony Kiedis a Michael Balzary jako za mlada (ilustrační foto) | Foto: Red Hot Chili Peppers.com

Do Prahy přijeli Red Hot Chili Peppers znovu po čtyřech letech. Pro některé návštěvníky to ale byl první koncert této kapely, na který se vypravili. A to přesto, že ji mají rádi už hodně dlouho.

„Měl jsem je nejradši před těmi 20 lety. Jeli jsme na ně někdy v roce 1991 nebo 1992 do Norimberku a oni ten koncert zrušili,“ vzpomíná Pavel, který poslouchá Red Hot Chili Peppers už dvacet let. Naživo je tak letos viděl vůbec poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyprodanou pražskou O2 arenou zněl v neděli rytmus funky, rapu a rocku kalifornské kapely Red Hot Chili Peppers

„Tehdy mě to tak zklamalo, když jsme na ně jeli až do Norimberku a museli jsme to otočit zpátky, že jsem mnoho let byl zklamaný a uražený. Teď jsem to už ale překonal, dospěl jsem a rozhodl jsem se, že se ně půjdu podívat. A doufám, že zahrají nějaké staré pecky, hlavně Give it a Way…,“ těšil se Pavel před koncertem.

Spokojený mohl být nakonec ale napůl, jeho oblíbenou Give it a Way Red Hot Chili Peppers zahráli, jinak ale zazněly spíš skladby z novějších desek. Chybět ale nemohla skladba Californication, která kapelu na přelomu tisíciletí proslavila.

Na aktuálním turné Red Hot Chili Peppers představují novou desku The Getaway. Z té sice zahráli jen několik skladeb a třeba titulní Getaway úplně vynechali. Desku si ale všichni návštěvníci koncertu můžou zadarmo stáhnout díky kódu z jejich vstupenky.

Kapelu Red Hot Chili Peppers počátkem 80. let založili někdejší spolužáci Kiedis a Balzary. V roce 1984 vydali stejnojmennou debutovou desku. Popularitu kapele počátkem 90. let přineslo zejména album Blood Sugar Sex Magic. Úspěšné byly i následující desky, především Californication. Kapela prodala více než 60 milionů alb, včetně pěti multiplatinových LP, a obdržela šest cen Grammy.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme