'Sabati' zahráli naposledy. Legendární heavymetalová kapela skončila

Britská skupina Black Sabbath ukončila koncertní činnost, jak plánovala. Poslední vystoupení předvedla legendární heavymetalová kapela v sobotu večer v Birminghamu, kde v roce 1967 vznikla, uvedla v neděli stanice BBC. V rámci rozlučkového světového turné The End, které začalo loni v lednu a zahrnovalo celkem 81 koncertů, zahráli „sabati“ v červnu 2016 i v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Black Sabbath

Black Sabbath | Foto: oficiální Facebook Black Sabbath

„Děkujeme vám, dobrou noc, moc vám děkujeme,“ řekl publiku na závěr dvouhodinové hudební show zakončené ohňostrojem zpěvák Ozzy Osbourne. Již dříve i jménem ostatních členů 68letý hudebník prohlásil, že rozlučkové turné je skutečně poslední koncertní šňůrou kapely. Hudebníci ale hodlají pokračovat ve svých sólových projektech.

Kariéra právníka ho už nebavila, tak se z něj stal hobit. Žije v noře

Číst článek

Z původní legendární sestavy Osbourne, Tony Iommi (kytara), Terrence „Geezer“ Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí) chyběl na turné jen Ward, který se nedokázal dohodnout s ostatními na podmínkách turné. Za bicími ho nahradil Tommy Clufetos, který hrál ve skupinách slavných rockerů jako Ted Nugent a Alice Cooper. S Black Sabbath vystoupil nyní také klávesista Adam Wakeman, syn slavného rockového hudebníka Ricka Wakemana.

Black Sabbath zaujali už prvním albem s názvem Black Sabbath z roku 1970 a hned následujícím albem Paranoid se dostali na výsluní světové rockové scény. Právě skladby z těchto dvou alb jako Iron Man či War Pigs tvořily základ koncertního programu. Ale i jejich poslední album s názvem 13 z roku 2013 se skladbami jako God is Dead? přivítali fanoušci i kritika s nadšením. Black Sabbath jsou držiteli prestižní hudební ceny Grammy a zařadili se k zakladatelům heavy metalu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme