Skupina Kabát zahraje na pražském Vypichu. Koncertem oslaví 25 let

Někteří je rádi nemají, jiní je zbožňují. Řeč je o skupině Kabát, která je v plné síle a dnes zahraje na pražském Vypichu. Čeká se, že dvouhodinová akce přiláká stejný počet fanoušků, jako před 5 lety, kdy jich přišlo 60 tisíc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Kabát chystá po čertech velkej koncert II. na Vypichu

Skupina Kabát chystá po čertech velkej koncert II. na Vypichu | Foto: František Ortmann

Skupina se počtem fanoušků na svém prvním vystoupení na Vypichu vyrovnala legendárnímu koncertu Jana a Františka Nedvědových na pražském Strahově v červnu 1996.

Podle bubeníka Kabátů Radovana „Hurvajse“ Hurčíka je důvod prostý – big beat má v Česku tradici. „U nás se vždycky poslouchal big beat nebo rock. A na tom se nic nezměnilo,“ tvrdí.

Letos si Kabáti pozvali předkapelu - dá se říci, že takovou svou dánskou obdobu. „Aby to nebylo jenom o nás, pozvali jsme si jako hosta dánskou kapelu D.A.D,“ říká zpěvák Josef Vojtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skupina Kabát dnes zahraje na pražském Vypichu. Slibuje osvědčené hity i velkolepou světelnou show.

Kabáti koncertem na Vypichu oslaví 25 let, kdy hrají stále ve stejné sestavě. „Samozřejmě jsme si přáli, aby nám to vydrželo co nejdéle, a udělali jsme pro to všechno. Naštěstí jsme stále parta - nerozhádali jsme se, vydrželi a přežili,“ dodává Vojtek.

Vystoupení skupiny Kabát „Po čertech velkej koncert II“ začíná na pražském Vypichu dnes ve 20 hodin. Dánští D.A.D. zahrají už od 18:30.

Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme