Švédské duo Roxette vystoupí večer v Praze, slaví 30 let na scéně

Do Prahy přijelo slavné švédské pop-rockové duo Roxette. Jejich skladby Sleeping in My Car nebo How Do You Do můžete znát i z vysílání Radiožurnálu. Koncertem v O2 areně oslaví zpěvačka Marie Fredrikssonová a skladatel a kytarista Per Gessle 30 let svého společného působení na hudební scéně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert kapely Roxette

Koncert kapely Roxette | Foto: Lala Lugo

První společné album vydali Roxette v roce 1986. Zlom v jejich kariéře nastal o dva roky později, když Roxette prorazili na americkém trhu.

Může za to náhoda. Nebo spíš americký student, který si album Look Sharp! přivezl domů ze Švédska. Ze singlu The Look se rázem stala jednička ve vysílání amerických rádií. Ještě dříve, než deska v zemi oficiálně vyšla.

Začátkem 90. let si Roxette oblíbilo i české publikum. DJ a organizátor 80s a 90s večírků Jiří Neumann potvrzuje, že švédské duo je na jeho akcích žádané dodnes.

„Třeba skladba The Look je taková stálice. Ta se tam hraje od začátku, 15 let nebo jak dlouho, jak to dělám.“

A v oblibě je má i mladší generace. Své místo mají skladby Roxette i ve vysílání Radiožurnálu. Celkem jich stanice hraje 13.

„Poměrně zvláštní úkaz hudebních testů dlouhodobě ukazuje, že písničky z jejich druhého alba Look Sharp!, takové ty nejstarší hrané u nás, nevykazují žádnou ohranost,“ říká hudební dramaturg Petr Král.

„To se opravdu stává málokomu,“ dodává.

Koncert Roxette v O2 areně začíná ve 20 hodin.

mkp, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme