Syn punkových legend chce zlikvidovat sbírku Sex Pistols za miliony korun. Punk je mrtvý, tvrdí

Nebývá zvykem, že by se někdo chtěl dobrovolně zbavit stovek milionů korun. Potomek punkových legend Joe Corre to ale hodlá udělat, v sobotu chce totiž spálit oblečení a další věci, které dřív patřili legendární punkové skupině Sex Pistols.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela Sex Pistols v roce 1977

Kapela Sex Pistols v roce 1977 | Foto: Oficiální web kapely Sex Pistols

„Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co s tím vším udělám. Myslím ale, že je to dobrá příležitost a možnost, jak dát najevo, že punk je prostě mrtvý,“ popsal syn bývalého manažera hudební skupiny a tvůrkyně punkového oblečení Joe Corre a dodal:

„Měli bychom přestat motat mladé generaci hlavy tím, že jim tento hudební žánr pomůže vypořádat se s problémy. To v žádném případě, punk je mrtvý a měli bychom uvažovat o jiných věcech.“

Corre zároveň odmítl sbírku rozprodat a získané peníze dát na charitu, protože by si ji podle něj koupil nějaký bankéř a pověsil věci na zeď.

Do sbírky, kterou chce zlikvidovat, patří hlavně oblečení jako kožené kalhoty, seprané džíny a trička s provokativními kresbami. Všechny tyto věci mají jen těžko uvěřitelnou hodnotu, a to až k 320 milionům korun.

Skupina Sex Pistols vznikla v Londýně v roce 1975 a i když ji hudební kritici odsuzovali za zpěv, výtržnosti a vulgární urážky, skupina prodala stovky tisíc desek. Jednou z nejznámějších písní byl song God Save The Queen.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme