The Rolling Stones vyráží na turné. Fanoušky už překvapili vystoupením v LA

V Severní Americe právě začíná léto „valících se kamenů“. Na koncertní šňůru vyráží legendární britští rockeři The Rolling Stones. Turné s názvem Zip Code oficiálně startuje dnes. Kapela už ale fanouškům naservírovala ochutnávku v podobě neohlášeného vystoupení v malém divadle v Los Angeles.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger na turné "14 On Fire". Snímek je z 1. června 2014 z koncertu ve švýcarském Curychu

Frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger na turné "14 On Fire". Snímek je z 1. června 2014 z koncertu ve švýcarském Curychu | Zdroj: Reuters

Turné po velkých stadionech The Rolling Stones zahájí dnes v kalifornském San Diegu. Pokračovat budou v dalších 13 amerických městech. Svou divokou jízdu ukončí v červenci v kanadském Québecu.

Na pomoc si přizvali řadu velkých hudebních jmen. Předskakovat jim bude americká bluesová legenda Buddy Guy i hvězda současné popové scény britský zpěvák Ed Sheeran.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co si rockeři The Rolling Stones pro fanoušky připravili, zjišťovala Tea Parkanová

Legendární britští rockeři ohlásili úvodní koncert v Hollywoodu prostřednictvím twitteru a svých webových stránek pár hodin před začátkem. Lístků po pěti dolarech bylo k mání jen 1200.

„Byl to velmi intimní zážitek. Je úžasné vidět Stouny takhle zblízka a sledovat, jak si vystoupení užívají. Nic nepředstírají, milují svou práci a je to vidět,“ řekla po vystoupení fanynka.

Z reakcí fanoušků je jasné, že Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts ovládají publikum jako zamlada. Podle amerických médií si jejich vystoupení nenechala ujít ani řada celebrit, jako je Leonard Cohen a Bruce Willis.

Album Sticky Fingers

The Rolling Stones poprvé na koncertě přehráli jedno celé album, a to Sticky Fingers z roku 1971, jehož remasterovaná edice právě vychází.

Kapela tuto desku, která dala světu nesmrtelné hity jako Wild Horses nebo Brown Sugar, vnímá jako klasiku, kterou stvořila ve své vrcholné éře.

„Zahráli všechny skladby ze Sticky Fingers. Zněly skvěle, zvuku alba se přiblížili, jak nejvíc je to při živém vystoupení možné. Nemělo to chybu,“ zhodnotila další fanynka.

The Rolling Stones se vracejí do Spojených států a Kanady po dvou letech. Na turné v roce 2013 slavili 50 let na hudební scéně.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme