Turné zpěvačky Taylor Swift po Číně může být ohroženo, kvůli nápisům na tričku

Americká zpěvačka Taylor Swift se chystá na turné po Číně. Ještě před svým odjezdem do této země se ale dostala do křížku s čínskými úřady. A to kvůli tričkům, které začala prodávat fanouškům. Natiskla na ně totiž svoje iniciály a rok narození.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taylor Swift získala na Brit Awards 2015 ocenění nejlepší zahraniční zpěvačka

Taylor Swift získala na Brit Awards 2015 ocenění nejlepší zahraniční zpěvačka | Zdroj: Reuters

Problém je v tom, že iniciály populární zpěvačky jsou TS a narodila se v roce 1989. Tedy v roce, kdy čínská armáda krvavě zasáhla proti demonstrantům v centru Pekingu na náměstí Tchien-an-men (Nebeského klidu), což se anglicky řekne Tiananmen Square, tedy rovněž TS.

Zpěvačka už přitom prodej triček, mikin, náramků a tašek ohlásila na internetu. Své fanoušky dokonce pozdravila čínsky. Teď ji ale hrozí, že neprodá ani jeden jediný kus.

Čínská cenzura totiž veškeré zmínky o masakru na náměstí Nebeského klidu blokuje, včetně zkratky TS 1989. V ohrožení by tak dokonce mohlo být celé turné Taylor Swift.

V Číně už mnohokrát došlo k tomu, že úřady nějakému západnímu hudebníkovi koncert zakázaly úplně. Třeba Bobu Dylanovi nebo britským rockerům Oasis. Těm koncert zakázaly v roce 2009 kvůli tomu, že o dvanáct let dříve hráli na podporu svobodného Tibetu.

Letos zase Čína zakázala koncerty Maroon 5 v Pekingu a Šanghaji za to, že členové kapely popřáli všechno nejlepší k narozeninám dalajlámovi.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme