V Praze vystoupí Pink. Na hluk dohlédnou hygienici

V Praze dnes pod širým nebem vystoupí americká zpěvačka Pink a do terénu večer vyrazí hygienici, kteří budou měřit hluk. V Synot Tip Areně ve Vršovicích, kde Pink od čtvrt na devět večer koncertuje, se podle kolaudačního rozhodnutí mohou konat pouze sportovní utkání a doprovodné akce a nikoli koncerty. Stadion totiž svými parametry nevyhovuje požadavkům na dodržování hlukových limitů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Synot Tip Aréna

Synot Tip Aréna | Foto: Tomáš Adamec

Majitel stadionu společnost E Side Property s tím nesouhlasí a tvrdí, že kolaudační rozhodnutí podle právníků firmy pořádání uměleckých akcí v tomto multifunkčním areálu umožňuje.

Iva Chmelová z Hygienické stanice hlavního města Prahy Radiožurnálu řekla, že měření hluku provedou hygienici během koncertu a existují dva limity – jeden pro denní (6 až 22 hodin) a druhý pro noční dobu (po 22. hodině).

„Záleží na tom, zda bude porušen noční či denní limit. Denní limit je pro akce tohoto typu 45 decibelů v ekvivalentní hladině a noční limit je 35 decibelů v ekvivalentní hladině,“ uvedl a Iva Chmelová.

V případě překročení hlukových limitů hrozí organizátorům pokuta v řádu statisíců korun, v případě opakovaného porušení až milionů korun.

„Stavebník se zavázal, že nebude stadion používat ke konání hudebních a jiných produkcí, při kterých může docházet ke zvýšení hlukové zátěže, a že ta stavba bude provozována pouze v denní době,“ dodala Iva Chmelová.

Radnice Prahy 10 proti akci podle svého mluvčího Jana Charváta zasáhnout nemůže, může pouze dodatečně za porušení kolaudačního rozhodnutí udělit pokutu v řádu statisíců korun.

Zbyněk Zykmund, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme