Zemřel muž, který objevil legendární skupinu The Beatles. Allanu Williamsovi bylo 86 let

Zemřel první manažer legendární britské skupiny The Beatles Allan Williams. Bylo mu 86 let. Na Twitteru to oznámil liverpoolský klub Jacaranda, který Williams založil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Harrison, John Lennon, Ringo Starr a Paul McCartney

George Harrison, John Lennon, Ringo Starr a Paul McCartney | Foto: zdroj: Flickr.com, Roger, CC BY 2.0

„Dnes ve věku 86 let zemřel náš zakladatel a muž, který objevil Beatles. Allane Williamsi, budeš nám scházet," zveřejnil v pátek večer klub na svém Twitteru.

Na Facebooku klub napsal, že mu Williamsův odkaz umožňuje být v srdci liverpoolské hudební scény už téměř 60 let. Williams klub Jacaranda ve městě na severozápadě Anglie založil v roce 1957.

Williams byl prvním manažerem britské skupiny The Beatles. Jeho zásluhou se dostala v roce 1960 na koncert v severoněmeckém Hamburku, který byl pro budoucí kariéru „Brouků" zásadní. S legendární kapelou tehdy ještě ve složení John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best a Stuart Sutcliffe spolupracoval do roku 1961.

„Vždy jsem byl na Beatles hrdý a byl jsem hrdý a šťastný, že jsem mohl být alespoň malým kolečkem ve stroji nejznámější kapely světa," uvedl Williams v roce 2010.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme