Život Elvise Presleyho připomene nová minisérie. Poprvé se bude natáčet v jeho sídle Graceland

Hollywoodský producent Harvey Weinstein chystá televizní sérii o životě legendárního hudebníka Elvise Presleyho. Podle zahraničních médií by se mělo vůbec poprvé natáčet v Gracelandu, Presleyho sídle v americkém Memphisu. Díky unikátní smlouvě by tvůrci měli mít také téměř neomezený přístup ke zpěvákovým nahrávkám, osobním dokumentům, ale i oblečení či autům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elvis Presley

Elvis Presley | Foto: Sony Music

Podle Weinsteina má připravovaná životopisná série vzdát hold Presleyho vzpomínce a přiblížit divákům jeho cestu na rokenrolové výsluní.

Na produkci několikadílné série se bude podílet i hudebníkova bývalá žena Priscilla. „Jsem velký fanoušek nezávislých filmů Harveyho Weinsteina, a moc mě proto těší, že mám příležitost s ním vyprávět o tom, jak Elvis rozpoutal hudební revoluci,“ říká Presleyová.

Seriál bude vycházet z knihy Dava Marshe s názvem Elvis. Zatím není jisté, kdo bude stát za jeho scénářem ani která televizní stanice ho nakonec uvede.

Hudebníkův život se dočkal televizního zpracování už v roce 2005. Role Elvise Presleyho tehdy připadla irskému herci Jonathanu Rhysu Meyersovi, který za svůj výkon dostal Zlatý glóbus.

Postavu Presleyho na plátně ztvárnilo kolem dvacítky herců. Vedle Meyerse to byl například Tyler Hilton v oscarovém snímku Walk the Line či Kurt Russell v televizním dramatu Elvis z roku 1979. V uplynulém roce si Presleyho zahrál také Michael Shannon v komedii Elvis & Nixon, kde ústřední dvojici doplňoval Kevin Spacey.

Elvis Presley dodnes kraluje žebříčku nejprodávanějších hudebních interpretů s 600 miliony prodaných desek. Zemřel v roce 1977 ve věku 42 let. Jeho luxusní sídlo Graceland od té doby slouží jako muzeum, kam se každoročně sjíždějí davy jeho fanoušků a napodobitelů.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme