Zpěv hymny jako charitativní projekt. Světové turné malé zpěvačky dorazilo do Prahy

Jedenáctiletá Kanaďanka Capri Everitt miluje zpívání a její specializací jsou národní hymny. V Praze v rámci svého charitativního projektu zazpívala s dětmi i tu českou. Během devítiměsíční cesty světem by svými vystoupeními ráda vybrala milion dolarů pro ohrožené děti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká republika byla už 57. zemí, ve které Capri Everitt zazpívala

Česká republika byla už 57. zemí, ve které Capri Everitt zazpívala | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Capri Everitt se českou hymnu učila nazpaměť průběžně několik týdnů a zná zhruba i její překlad. Nazpaměť umí národní hymny ve 40 světových jazycích. Češtinu řadí mezi ty jednodušší.

„Česká hymna nebyla tak složitá jako třeba ta čínská nebo indická. Je krátká a krásná. Vím, jaký je překlad a používám to jako pomůcku. Dávám si ho dohromady s významem,“ říká malá zpěvačka.

Česko je 57. zemí, kterou Capri od listopadu navštívila. Unavená se zatím necítí, zpívání ji baví. Jejím snem je vystupovat na Broadwayi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpěvem národní hymny pomáhá ohroženým dětem. Malá kanadská zpěvačka nyní zamířila i do Prahy. Reportáž Veroniky Hlaváčové

„Škola mi teď trochu chybí. Jsem ale díky internetu v kontaktu se spolužáky. Než jsem na tuto cestu vyrazila, dokončila jsem pátou třídu. Věděla jsem, že se musím víc soustředit na zpívání. Teď mám od školy pauzu,“ dodává Capri.

Malou Kanaďanku na jejím devítiměsíčním světovém turné doprovází mladší bratr a rodiče. Maminku Kerrie její nápad zpívat národní hymny v 80 zemích světa nejdřív šokoval, pak ale souhlasila.

„Děti četly knížku o tom, jak můžou svým talentem pomoct ostatním dětem. Capri hodně zasáhl příběh sirotků, kteří nemají domov a musejí žít na ulici a hledat jídlo v popelnicích,“ vypráví matka zpěvačky.

Capri chce svým zpíváním upozorňovat na ohrožené děti a vybrat peníze pro SOS dětské vesničky. Ředitelka české pobočky Jindra Šalátová její nápad chválí.

„Je to úžasné. Obdivuji ji i její rodinu, že se vydali na tuto cestu. SOS vesničky působí ve 134 zemích světa, ona je propojuje mezi sebou, i tu myšlenku, že každé dítě by mělo vyrůstat v rodinném prostředí,“ říká Šalátová.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme