Zpěvačka Gabriela Gunčíková postoupila do finále soutěže Eurovize

Poprvé v historii má Česko ve finále mezinárodní písňové soutěže Eurovision svého zástupce. Zpěvačka Gabriela Gunčíková postoupila s písní I stand od trojice švédských skladatelů. Píseň se prý Gunčíkové od začátku líbila, viděla ale v songu větší potenciál a chtěla změnit aranžmá s orchestrem, což se nakonec podařilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Gunčíková

Gabriela Gunčíková | Foto: Licence Attribution - NonCommercial - 3.0 Unported (CC-BY-NC 3.0), Radka Tomášková

Soutěž Eurovize patří k nejsledovanějším televizním přehlídkám populární hudby v Evropě. Pro jednotlivé umělce v semifinále mohlo včera hlasovat víc než 200 milionů televizních diváků, podle pravidel ale není možné poslat hlas zástupci z vlastní země.

Postup Gabriely Gunčíkové je tedy o to větší úspěch, když dokázala oslovit potřebný počet diváků napříč Evropou, aniž by měla základnu hlasů od domácích fanoušků.

Gunčíková byla před odletem na soutěž hostem Radiožurnálu, kde přiznala, že na podobné soutěže nahlíží jako na příležitost, kterou je ale potřeba správně uchopit.

„Je to televizní pořad, který dává velkou šanci otevřít trh pro zpěváka, pro umělce v celé Evropě,“ řekla zpěvačka.

Vyhrát soutěž Eurovizi se Gabriela Gunčíková pokusí 14. května ve Stockholmu.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme