Zpěvačka Lisa Stansfield v Praze představila nové album i starší hity

Lisa Stansfield v sobotu večer roztancovala publikum v téměř zaplněném Velkém sále pražské Lucerny. Osmačtyřicetiletá britská zpěvačka při svém prvním koncertu v České republice představila své poslední album Seven a nadšeným posluchačům nabídla i své starší hity.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pasáž Lucerna v Praze.

Pasáž Lucerna v Praze. | Foto: Filip Jandourek

Jedna z hudebních hvězd r'n'b, soulu a popu 80. a 90. let zahájila koncert za doprovodu osmičlenné kapely a pomocné vokalistky skladbou Can't Dance z loňského alba Seven. Na něm se podílel i její manžel a dlouholetý spolupracovník Ian Devaney a album se vyšplhalo na třináctou příčku prodejnosti ve Velké Británii.

Subtilní zpěvačku v černých šatech od začátku provázelo vřelé přijetí a už třetí píseň, velký hit The Real Thing, roztancovala velkou část zejména dívek pod pódiem. Desítky lidí si pak na mobily nahrávaly zpěvaččin osobitý tanec.

Rodačka z Manchesteru nespoléhá jen na své hity jako All Around the World, Change nebo This Is the Right Time, které nemohou chybět na žádném jejím vystoupení. Do programu zařadila i skladby z aktuální desky Seven. Pozornost vzbudila například nová baladicky laděná skladba Stupid Heart ve stylu 60. a 70. let.

„V minulosti mě velmi inspirovali umělci jako Diana Ross, Marvin Gaye, Chaka Khan a Prince. Ze současnosti bych ráda zmínila Adele a Emeli Sandé, které jsou úžasné. Mám ráda, když umí ženské dobře zpívat a k tomu skvěle psát texty,“ uvedla v jednom z rozhovorů.

Lisa Stansfieldová byla dvakrát nominovaná na cenu Grammy v kategoriích Nejlepší nový umělec a Nejlepší popová zpěvačka. Prodala přes 15 milionů desek a natočila dvě desítky singlů, získala řadu ocenění a její největší hit All Arount The World byl jedničkou hitparád v mnoha zemích světa včetně Spojených států.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme