Loterijní společnost Sazka usilovně shání peníze

Loterijní společnost Sazka je definitivně v úzkých. Poté, co ji opouštějí banky, které pomáhají zadluženou společnost financovat, hledá šéf loterijní firmy Aleš Hušák peníze téměř kdekoli. Podle informací Českého rozhlasu asi před čtrnácti dny požádal o finanční pomoc svého přítele, předlistopadového svazáckého vůdce a současného byznysmena Martina Ulčáka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s.

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s. | Foto: Tomáš Adamec

Podle dvou důvěryhodných a na sobě nezávislých zdrojů, které si přejí zůstat v anonymitě, Hušák po Ulčákovi žádal půjčku 600 miliónů korun.

Český rozhlas se proto zeptal, jestli může Sazka zveřejnit, s kým její ředitel o finanční podpoře jedná a o jaké sumy jde. Mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund ale odmítl tyto informace sdělit.

"Jsme v pravidelném kontaktu s řadou finančních institucí. Jejich portfolio stejně jako obsah jednání, která s nimi vedeme, podléhá obchodnímu tajemství, a proto se k nim nevyjadřujeme," opakoval obvyklou formulí mluvčí Sazky.

Český rozhlas se proto snažil získat reakci Hušákova dlouholetého přítele, posledního předsedy předlistopadového Socialistického svazu mládeže Martina Ulčáka. Tomu se ale nedalo dovolat.

O vyjednáváních Aleše Hušáka mají už delší dobu zákulisní informace i někteří akcionáři Sazky. Veřejně o nich ale mluvit nechtějí, jako například místopředseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

"Samozřejmě v minulosti takové náznaky byly, ale takové informace nemám a nemám je potvrzené," pouze zamlžil místopředseda Kejval.

Další podrobnosti uslyšíte v pořadu Českého rozhlasu 1 Pod kůži, krátce po půl třetí odpoledne.

Jan Hrbáček, Ondřej Suchan, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme