Havířovský hokej v první lize končí

První hokejová liga přišla o jeden klub - HC Havířov kvůli dluhům v této soutěži končí. Radiožurnálu to potvrdil prezident klubu Ivo Peštuka. Vedení klubu se dostalo do situace, kdy dluží hráčům, firmám a neplatí zdravotní pojištění ani daně. Kvůli tomu je něj podán návrh na konkurz. O jeho vyhlášení rozhodne soud příští týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokej (ilustr. obrázek)

Hokej (ilustr. obrázek) | Foto: F. Tichý

Klub už nemá peníze na to, aby mohl hrát na této úrovni další soutěž. Zítřejší plánovaný zápas se tedy už neodehraje. Šéfové klubu věří, že hráči získají angažmá někde jinde.

Problémy souvisí s dluhy servisní organizace Havířovská hokejová, nad kterou visí hrozba konkurzu. Majetek společnosti je nižší než mnohamilionové dluhy. Radiožurnál zjistil, že k insolvenčnímu řízení se připojili i samotní šéfové zadluženého sportovního klubu.

"Nepodařilo se nám najít partnera, který by poskytl částku, aby byli věřitelé alespoň částečně uspokojeni. Proto jsem byl nucen se k tomuto řízení připojit," řekl jednatel Petr Folta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci v HC Havířov referuje redaktorka Andrea Čánová.

Primátor Havířova František Chobot však o tomto kroku klubu, který získal z rozpočtu města v uplynulých deseti letech více než 120 miliónů korun, vůbec nevěděl. "To je pro mě nová informace. Patrně si už nevěděli rady," uvedl.

Primátor je přesvědčený, že za špatné hospodaření mohou manažeři týmu. "Jsem zklamán celým vývojem. Zval jsem je na radnici, několikrát jsem s nimi jednal, ale nikdy jsem se nedozvěděl pravdu. Vždycky jsem slyšel, že dluh je takový, pak je takový, pak zas byl ještě větší. Čili, lezlo to z nich jak z chlupaté deky," uvedl.

Soud rozhodne příští týden

Ostravská soudkyně Kateřina Holešovská potvrdila, že vyhlášení konkurzu už nic nebrání a rozhodne o něm počátkem příštího týdne. Získala už soupis majetku klubu, který je výrazně nižší než jeho dluhy.

"Z předloženého seznamu závazků vyplývá, že finanční problémy klubu trvají již delší dobu. Závazky vůči finančnímu úřadu a zdravotním pojišťovnám nemá placeny již od února loňského roku. Pokud jde o závazky obchodního styku, zde jsou nezaplacené závazky už z roku 2006," přiblížila soudkyně.

Andrea Brtníková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme