Kauza Barták vstoupila do další fáze. Policie začala případ šetřit

Policie začala vyšetřovat údajnou korupci bývalého ministra obrany Martina Bartáka. Jako první o tom informovala Mladá fronta DNES. Dohled nad vyšetřováním má krajské státní zastupitelství v Ostravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Barták - ministr obrany ČR

Martin Barták - ministr obrany ČR | Foto: Tomáš Adamec

„Zdejšímu krajskému státnímu zastupitelství byl doručen záznam o zahájení úkonu trestního řízení. A to z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Jedná se o podezření ze spáchání trestného činu přijímání úplatku. Byly zjištěny skutečnosti, které nasvědčují důvodnému podezření, že mohlo dojít ke spáchání trestného činu,“ řekla Andělová.

O úplatcích v souvislosti s Bartákem se mluví od minulého týdne. Bývalý velvyslanec USA v Česku a předseda dozorčí rady Tatry William Cabaniss prohlásil, že tehdejší náměstek na ministerstvu Barták po něm chtěl miliony dolarů za to, aby Tatra už neměla problémy s armádní zakázkou.

Policie zatím vyslechla tři svědky včetně Cabanisse, všichni údajně žádost o úplatek potvrdili.

Barták tvrdí, že vyšetřování kauzy prokáže jeho nevinu, a zvažuje právní kroky, aby se proti "pomluvám ohradil co nejúčinněji". Trestní sankce v případě prokázání viny je pět až dvanáct let.

Libor Procházka, Dominika Rojtová, mta, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme