Koncerty, přednášky či filmy nabízí Týden židovské kultury v Holešově

Týden židovské kultury začal dnes v Holešově. Až do 31. července nabídne koncerty, přednášky, besedy, filmy a další akce. Letošní desátý ročník má podtitul Humor a satira v židovství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Holešov - Šachova synagoga (Střední Morava - Haná - 36)

Holešov - Šachova synagoga (Střední Morava - Haná - 36) | Foto: CzechTourism

Akce je pořádána pod záštitou starosty města Holešova Zdeňka Janalíka, předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové, hejtmana Zlínského kraje, Ministerstva kultury a Velvyslanectví Státu Izrael.

Chybět nebudou známé osobnosti v čele se spisovatelem Arnoštem Lustigem. „Pan Arnošt Lustig nám potvrdil účast a doufejme, že přijede. Měl by přijet i se svým přítelem, kamarádem, kolegou a také spisovatelem Františkem Cingrem a také s ředitelkou Centra Franze Kafky v Praze, paní doktorkou Mališovou,“ uvedla spoluorganizátorka Vladimíra Dvořáková.

V Holešově v minulosti působila jedna z nejvýznamnějších židovských obcí na Moravě a zdejší renesanční synagoga z roku 1560 je jedním z mála dochovaných objektů svého druhu u nás.

Tomáš Sedláček, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme