Koncert Tindersticks se přesunul do klubu Roxy

V pražském klubu Roxy hraje britská skupina Tindersticks. Koncert se do nově zrekonstruovaného klubu musel kvůli počasí přesunout ze Střeleckého ostrova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

STUART A. STAPELS a Tindersticks

STUART A. STAPELS a Tindersticks | Foto: Stanislav Soukup

Skupina Tindersticks, která vnikla v roce 1992, v Praze představuje nové album Falling Down a Mountain. Podle hudebního dramaturga Rádia Wave Tomáše Turka se skupina vrátila do formy.

„Oproti koncertu před dvěma lety v divadle Archa nabírají na síle, na kterou lapili české publikum. Přesto je dnešní koncert zaplněn zčásti, předloni byla Archa plná,“ říká Turek.

Tindersticks chytili druhý dech a mají poměrně aktivní období. Frontman skupiny Stuart Stapels vydal dvě sólová alba, letos vydali jako skupina desku Falling Down a Mountain.

„Je to deska, o které lze mluvit jako o jednom z vrcholů skupiny. Mají spoustu nových členů a znovu je tam volný duch, pro který jsou Tindersticks u českého publika oblíbení,“ dodává Tomáš Turek.

Koncert se koná v nově zrekonstruovaném klubu Roxy. Tindersticks jsou po otevíracím večírku první skupinou, která v klubu koncertuje.

Jan Richter, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme