Zemřel zakladatel časopisu Penthouse

Tento týden zemřel v americkém Texasu zakladatel časopisu pro dospělé Penthouse Bob Guccione. Podnik konkurenčního magazínu Playboy Club se po třiceti letech vrací do Londýna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnská Regent Street v dešti

Londýnská Regent Street v dešti | Foto: licence Creative Commons Attribution 2.0, Grant Cherrington

Slovo Playboy vstoupilo do povědomí mladých mužů celého světa jako jméno časopisu, který v roce 1953 založil Američan Hugh Hefner. Majitel konkurenčního magazínu Penthouse Bob Guccione zemřel tento týden ve Spojených státech ve věku 79 let.

Oba zakladatelé se na výsluní dostali nejen díky slávě v žánru erotických časopisů, ale i díky klubům, které podporovaly gloriolu magazínů pro pány. Tento týden se objevila zpráva o tom, že se Hefnerův Playboy Club vrací po třicetileté přestávce do Londýna.

Zájemci a zájemkyně si ale na znovuotevření podniku v luxusní londýnské čtvrti Mayfair budou muset počkat do jara příštího roku.

Když původní londýnský Playboy Club v polovině šedesátých let zahájil provoz, mezi jeho zákazníky patřil filmový agent 007 alias James Bond, vlastním jménem Sean Connery, a mnoho dalších herců a hereček, jako například Joan Collinsová nebo Michael Caine.

Čtyřiaosmdesátiletý majitel Hugh Hefner v těchto dnech prohlásil, že londýnský Playboy Club býval jeho oblíbeným podnikem. Ale Hefner samozřejmě nedá dopustit ani na své americké kluby toho jména.

První z nich založil v Chicagu roku 1960, sedm let po vydání prvního čísla časopisu Playboy. Časopis Penthouse začal vycházet v Británii jako konkurent Playboye koncem šedesátých let. Brzy poté byl vydáván i ve Spojených státech.

Zakladatel Penthousu, Američan italského původu Bob Guccione, zemřel v nemocnici v Texasu 20. října. Byl to údajně jeden z nejbohatších Američanů, podobně jako Hefner.

Milan Kocourek, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme