Asociace pro mezinárodní vysílání udělila cenu pořadu Chlapec a hvězdy

Dokumentární pořad Českého rozhlasu 2 Chlapec a hvězdy získal cenu Asociace mezinárodního vysílání v Londýně. Pořad byl poprvé česky vysílán letos v únoru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn

Londýn | Foto: Marie Matúšů

Dějištěm slavnostního udělení mezinárodních mediálních cen za prvotřídní pořady rozhlasu a televize byl kostel svatého Lukáše ve východním Londýně, kde pořádá koncerty Londýnský symfonický orchestr.

Asociace mezinárodního vysílání tyto ceny udílí již čtvrtým rokem. Pořad Českého rozhlasu 2 Chlapec a hvězdy o mladém židovském geniovi, který se zajímal astronomii, za války v Terezíně založil dětský časopis Vedem a byl zavražděn v Osvětimi ve svých šestnácti letech byl porotou vybrán jako nejlepší v kategorii investigativních dokumentárních snímků.

Kategorií bylo celkem sedmnáct. Dobře si vedla zejména BBC, ale také americké společnosti a arabská televize al Jazeera.

Milan Kocourek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme