Rok růže na Pražském hradě připomene význam Rožmberků

Rozsáhlé kulturní dílo rodu Rožmberků připomene velká výstava s názvem Rok růže, která začíná v Rožmberském paláci na Pražském hradě. Její otevření je předznamenáním takzvaného Rožmberského roku 2011, který hlavně v jižních Čechách připomene během celého příštího roku tento slavný šlechtický rod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erby Petra Voka z Rožmberka a jeho ženy Kateřiny z Ludanic

Erby Petra Voka z Rožmberka a jeho ženy Kateřiny z Ludanic

V roce 2011 uplyne 400 let od smrti posledního Rožmberka Petra Voka. Přes tři století zastávali Rožmberkové nejvyšší posty na dvorech českých králů.

Jihočeský kraj připravil v Praze k této příležitosti interaktivní výstavu. Tamní hejtman Jiří Zimola k expozici říká: „Návštěvníky bude vítat Petr Vok, audioformou si budou moci poslechnout dobovou hudbu, budou si moci vyzkoušet dobové oblečení.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Petry Kuchtové

Zájemci mohou navíc zvážit nabídku tematického výletu na jih Čech, kterou jim vstup na pražskou výstavu umožní. K mání bude speciální pamětní mince, která poslouží jako vstupenka na památky spjaté s Rožmberky v jižních Čechách.

Pavla Kuchtová, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme