Trumpovi stavějí sochu v Parku cti a hanby. 'Historie ukáže, co si zaslouží,' říkají místní

Americký prezident Donald Trump se teprve po třech týdnech ve funkci dočká zvláštní pocty – v malém městečku na severu Itálie mu postaví mramorovou sochu. Jestli mu ale udělá radost je otázkou. Bude totiž stát v netradičním Parku cti a hanby vedle soch francouzského psa nebo kapitána, který uprchl z lodě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald Trump už má několik voskových figurín.

Americký prezident Donald Trump už má několik voskových figurín. | Zdroj: Reuters

„Nechci mluvit o jeho myšlenkách, události ukážou, jestli byly správné nebo špatné, plní ale co slíbil ve volební kampani a to je důležité. Byl demokraticky zvolen, má plné právo vládnout,“ prohlásil o plánované soše starosta městečka Vagli di Sotto Mario Puglia pro portál Il Fatto Quotidiano.

Podle svých slov očekává, že dílo vyvolá polemiku a doufá, že také zvýšený zájem turistů. V loňském roce navštívilo tisícové městečko na úpatí hor i díky turistické atrakci 235 tisíc návštěvníků.

Obci se na dílo povedlo vybrat více než 100 tisíc eur a přispět měli mezi jiným i podnikatelé ze Spojených států. Puglia také tvrdí, že diplomatickými kanály se k němu dostala informace o vděčnosti americké vlády.

Plánovaná socha z mramoru má stát přímo ve středu Parku cti a hanby, který zobrazuje širokou škálu postav nedávné historie. Je mezi nimi například kapitán Francesco Schettino, který uprchl z potápějící se lodě Concordia i strážník, který mu řekl, ať se vrátí zpátky na palubu, nebo francouzský policejní pes, který zahnul během protiteroristické akce. Socha Donalda Trumpa by k nim měla přibýt v červnu.

moš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme