Peníze nahradila báseň. Na Světový den poezie mohli lidé zaplatit kávu a čaj pomocí veršů

Peníze ve zhruba dvaceti kavárnách po celém Česku nahradila báseň. Lidé mohli tímto netradičním platidlem zaplatit za kávu nebo čaj. Ale pouze dnes, kdy je Světový den poezie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Světový den poezie mohli lidé zaplatit kávu a čaj pomocí veršů

Na Světový den poezie mohli lidé zaplatit kávu a čaj pomocí veršů | Foto: Eva Rajlichová | Zdroj: Český rozhlas

Paní Jana z hlavy recituje svoji oblíbenou báseň. „Je hezky poetická, hodí se ke kávě. Jmenuje se Kudy se chodí k nám,“ popisuje.

České kavárny se do projektu Zaplať básní zapojily už podruhé. Podle majitele jedné z nich, Silvia Spohra, zákazníky netradiční platba baví.

„Některé jsme si pročítali a byly opravdu zábavné. Některé byly košilaté a některé kvalitní, pokud to mohu posoudit,“ přibližuje Spohr.

Do projektu se každoročně zapojí na 10 tisíc kaváren po celém světě. Poezie podle organizátorů aspoň na jeden den promění svět na hezčí místo.

Eva Rajlichová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme