Cenu Neviditelný herec získali Norbert Lichý a Taťjana Medvecká. V anketě hlasovaly 4000 lidí

V jubilejním dvacátém ročníku divácké ankety Týdeníku Rozhlas za nejpopulárnější herecké výkony Neviditelný herec zvítězili Norbert Lichý Taťjana Medvecká. Výsledky byly v sobotu před polednem vyhlášeny v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu. Slavnostní akcí provázel moderátor Aleš Cibulka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taťjána Medvecká

Taťjána Medvecká | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Cena čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejoblíbenější rozhlasovou realizaci patří knihám Himmlerova kuchařka a Motýlek. Taťjana Medvecká načetla první z nich v režii Ivana Chrze, Norberta Lichého režíroval Tomáš Soldán.

„Strašně dobře se mi dělalo s panem režisérem, který je skutečně režisér rozhlasový a má hrozně dobré ucho. Byla to práce, když to řeknu úplně blbě, tvůrčí,“ řekl Norbert Lichý o spolupráci.

„Já jsem vyprovokoval to, že se vůbec začalo uvažovat o tom, že se to začne točit, protože si myslím, že je to jeden z nejhezčích příběhů, co kdy byl napsán,“ dodal.

Za paradox označil, že právě on, známý svou korpulentní postavou, se ocitl v nominacích ankety na „neviditelného herce". Lichý převzal v roce 2009 i prestižní cenu Thálie.

Posluchači hlasovali i pro Danielu Kolářovou a Viktora Preisse

„Četba na pokračování je vůbec jedna z nejsložitějších disciplín, protože jste v rozhlase sám, se spoustou textu a máte ho nějak zpřístupnit tomu posluchači. V tomto případě to navíc bylo zahlceno velkou spoustou reálií, cizích slov, cizích jmen, takže to bylo opravdu velmi, velmi náročné,“ řekla po převzetí ceny v budově Českého rozhlasu v pražské Vinohradské ulici Taťjana Medvecká.

Divadlo Járy Cimrmana uvedlo hru Psaní do nebe. Na jeviště se symbolicky vrátil Smoljak

Číst článek

V kategorii hereček se jako druhá umístila Daniela Kolářová za roli Paní A ve hře Řečiště následovaná Danou Černou. Ta byla nominována za četbu z knihy Muzeum opuštěných tajemství.

Další místa v mužské kategorii obsadili Viktor Preiss za roli Václava Talicha ve hře Má protentokrát obsazená vlast a Ivan Trojan za četbu z knihy Emil Běžec a titulní roli ve hře Fernando Krapp mi napsal dopis.

O cenu soutěžili herci podvacáté

Anketu vyhlásily Týdeník Rozhlas a Český rozhlas už podvacáté. Za role v rozhlasových hrách, za četby na pokračování nebo účinkování v dalších pořadech, které veřejnoprávní rozhlas vysílal v sezoně 2015/2016, bylo nominováno celkem 29 herců a hereček - 12 v ženské kategorii a 17 v kategorii mužů.

Příležitost hlasovat pro svého oblíbeného umělce si během léta nenechaly ujít více než čtyři tisícovky posluchačů včetně čtenářů Týdeníku Rozhlas.

Během uplynulých ročníků se vítězi ankety stali například Viktor Preiss, Josef Somr, Luděk Munzar, Ivan Trojan, Tomáš Töpfer, Vilma Cibulková, Eliška Balzerová, Daniela Kolářová a Simona Stašová.

ČTK, Zdeněk Přidal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme