Michael Cunningham v Praze představí svůj nový román

Do hlavního města zavítal slavný americký spisovatel Michael Cunningham. V Divadle Viola přečte držitel Pulitzerovy ceny ukázku ze svého posledního románu s názvem By Nightfall.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Cunningham se v Praze setkal se svými čtenáři

Michael Cunningham se v Praze setkal se svými čtenáři | Zdroj: ČTK

„Od osmé hodiny večer bude Michael Cunningham číst v Divadle Viola. Román By Nightfall měl americkou premiéru v září tohoto roku. Je současný, ze současného New Yorku, spisovatel se zde věnuje generaci čtyřicátníků,“ prozradil Václav Kovář z Nadačního fondu.

Cunninghamovy knihy jsou plné nekonvenčních rodinných vzorců a zároveň lásky, naděje i zoufalství. Nejznámějším je pak jeho román Hodiny, který proslavil i stejnojmenný film. Do Prahy Cunnigham zavítal na pozvání Nadačního fondu Festivalu spisovatelů Praha.

Se svými čtenáři už se spisovatel setkal ve čtvrtek v pražském Americkém centru. Exkluzivní rozhovor s Michaelem Cunninghamem uslyší milovníci autora příští sobotu 13. listopadu po jedenácté hodině na Radiožurnálu.

Martin Mašek, Mariana Zapotilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme