Na havlíčkobrodský Podzimní knižní veletrh dorazí více než stovka spisovatelů

V Havlíčkově Brodě začíná 25. ročník Podzimního knižního veletrhu. Do kulturního domu Ostrov přijelo přes 160 nakladatelů, kteří na pulty vykládají letošní novinky - odborné publikace, historické romány, rodokapsy pro děti i knihy o pletení. O ty je prý každoročně velký zájem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodu

Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodu | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Ruční práce začaly fungovat úplně úžasně, protože lidi asi mají více času sednout si a něco rukama vyrobit. Každá věc je hlavně originál. Celá řada našich ručních prací jde úžasně. Hlavně tady v Havlíčkově Brodě, jsou tu hodně šikovní lidé,“ říká vystavovatelka Hana Benešová.

Podle knih umí s klubkem vlny a pletacími jehlicemi na obalu také plést. Se zákaznicemi totiž vede dlouhé odborné hovory. Helena Herinková zase boduje se životopisy:

„Chodí za námi lidi a ptají se, co je v životopisech nového, protože jim to chybí doma v knihovně. Mnozí to mají doma jako metr knih, všechny jsou stejné. Máme jich už 16 a oni je chtějí mít všechny doma.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Podzimní knižní veletrh do Havl. Brodu míří přes 160 nakladatelů, více než stovka spisovatelů a tisíce čtenářů. Více od Hany Mikulincové

Obě vystavovatelky si svůj stůl začaly připravovat už včera. To aby v první den veletrhu nemusely brzo vstávat.

Na veletrhu pracuje i řada dobrovolníků. Student gymnázia Adam říká, že ho práce s knihami baví.

„Žádné těžké úkoly tady nemáme. Brigáda je v pohodě. Prakticky stále musíme něco nosit,“ popisuje Adam, kterého si už volá další vystavovatel.

Všechny tu má na povel ředitelka festivalu Markéta Hejkalová. Pro čtenáře opět sezvala žádaná jména českých spisovatelů. Tentokrát přijede více než stovka.

„Dorazí Michal Viewegh, ten je tradičním návštěvníkem veletrhu. Autogramiádu tu bude mít Zdeněk Svěrák, přijede překladatel Shakespeara Martin Hilský, jehož přednášky patří k nejoblíbenějším. Bude tu botanik Václav Větvička a řada mladších autorů – Dora Čechová nebo Eva Hauserová,“ vyjmenovává Hejkalová.

Podzimní knižní veletrh se koná v havlíčkobrodském Kulturním domě Ostrov dnes od 10 do 19 a zítra od 9 do 17 hodin.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme