Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě láká na novinky i Viewegha

Známí i začínající spisovatelé dnes představí v Havlíčkově Brodě své knihy. Na 24. ročník veletrhu s mottem Knihy a hvězdy se čtenáři setkají například s Michalem Vieweghem, Jiřím Žáčkem nebo Magdou Váňovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podzimní knižní festival v Havlíčkově Brodu

Podzimní knižní festival v Havlíčkově Brodu | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

Podle ředitelky veletrhu Markéty Hejkalové mají dnešní návštěvníci o setkání s autory velký zájem, zatímco v 90. letech víc stáli o nákup knih.

„Po roce 2010 se to jako mávnutím kouzelného proutku změnilo a dneska mám někdy pocit, že každého zajímá jenom doprovodný program. Doufám, že se nezapomene na to, že hlavním smyslem veletrhu je pořád prodej a nákup knížek,“ říká ředitelka.

V kulturním domě Ostrov se bude dnes a zítra prezentovat téměř 160 nakladatelů a přes osm desítek spisovatelek a spisovatelů.

Lucie Tučková například představí knihu o manželce básníka a grafika Bohuslava Reynka a jejím životě mezi francouzským Lyonem a Havlíčkovým Brodem. Nový napínavý román s názvem Rudé paprsky severního slunce uvede i sama ředitelka veletrhu Markéta Hejkalová.

Součástí Podzimního knižního veletrhu je kromě autogramiád a autorských čtení i hlasování o nejkrásnější knihu přehlídky, do níž se přihlásilo 28 nakladatelů s jednašedesáti tituly. Udělena bude letos i cena čtenářů knihovny a posluchačů Českého rozhlasu Region.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme