Seriál Kolo pro život zakončí letošní závodění v Oderských vrších

V obci Klokočůvek v Oderských vrších žije podle posledního sčítání osob jen 126 lidí, přesto se tuto sobotu stane hlavním městem české cyklistiky. V nádherném okolí této obce budou totiž bikeři závodit v posledním dílu letošního seriálu Kolo pro život České spořitelny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolo pro život - start fitness jízdy

Kolo pro život - start fitness jízdy | Foto: Šárka Sudová

„Nejtěžší stoupání je hned vedle areálu, nebojím se tvrdit, že atmosféra bude jako na Tour de France. Nebudou chybět bubeníci, ani spousta krajových specialit. Prostě pohodová akce,“ charakterizuje Oderskou mlýnici její hlavní pořadatel Petr Konečný a vůbec přitom neřeší, zda je výhodou či naopak, že jde o poslední závod Kola pro život.

„Má to svá specifika, spoustě lidem se v tomhle počasí nemusí chtít, nebo jsou už vyzávodění. Musím ale říct, že se k nám lidé rádi vrací. Doufáme, že závodníky neodradily dešťové přeháňky z minulého týdne v Plzni. Věřím, že se počasí vydaří,“ doufá Konečný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závěrečný díl seriálu Kolo pro život přiblížil hlavní pořadatel Oderské mlýnice Petr Konečný

O tom, jak je Oderská mlýnice České spořitelny mezi bikery oblíbená, svědčí počet přihlášených. Už teď je jisté, že v pelotonu byste napočítali minimálně 10ti násobek místních obyvatel přihlášených k trvalému pobytu. A svůj takříkajíc šálek kávy si najde každý ze startujících.

„Máme tratě pro všechny bikery. Tratě jsou dlouhé 21 kilometrů, 34 kilometrů nebo 58 kilometrů. Myslím si ale, že i tu zvládne každý,“ podotýká hlavní pořadatel.

Oderská mlýnice v sobotu na tratích u obce Klokočůvek u Oder uzavře letošní Kolo pro život. Až na jednu výjimku se vždy na startu sešlo přes tisícovku bikerů, celkový počet jezdců ve všech závodech překoná dosavadní rekordní maximum.

Miroslav Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme