Zkušení cyklokrosaři v Táboře zklamali, reprezentaci čeká střídání generací

Víkendové mistrovství světa cyklokrosařů fanoušky příliš nepotěšilo. Čeští reprezentanti ve čtyřech závodech zůstali bez medaile, což se při domácím MS stalo poprvé. Zkušení jezdci zklamali a mezi muži udělali výraznější výsledky ti mladší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odpovědnost za výsledky českého cyklokrosu ponesou v budoucnosti mladí jezdci, třeba Vojtěch Nipl

Odpovědnost za výsledky českého cyklokrosu ponesou v budoucnosti mladí jezdci, třeba Vojtěch Nipl | Zdroj: ČTK

„Chtěli jsme medaili, ale musíme být realisté,“ konstatoval stručně trenér Stanislav Bambula. Připustil zároveň, že reprezentaci čeká generační obměna.

Radomír Šimůnek ani Martin Bína po mistrovství republiky nezvládli ani světový šampionát. V sezoně plné zdravotních problémů nepřekročili svůj stín. O návrat českých barev na výsluní se tak musí postarat nastupující generace, ta ale potřebuje častější možnost konfrontace s nejlepšími.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuální stav i vyhlídky českého cyklokrosu zjistil od Stanislava Bambuly a Michaela Boroše reportér ČRo Pavel Petr

Třináctý muž elitní kategorie Michael Boroš má nakročeno k angažmá v Belgii. Výkon z Tábora ho může k podpisu profesionální smlouvy přiblížit.

„Teď mi končí smlouva v Táboře a každý dobrý výsledek pomůže. A kdyby se to povedlo do Belgie, bylo by to nejlepší,“ přeje si Michael Boroš.

Zatím ale neuvažuje o tom, že by se cyklokrosem živil. „Takhle se nedá přemýšlet. Prostě to dělám, dokud to jde a dokud slouží zdraví. Doufám, že mi to vydrží co nejdéle,“ dodává Michael Boroš.

Spolu s ním se řadí k nastupující generaci Tomáš Paprstka nebo Jakub Skála s Vojtěchem Niplem a Adamem Ťoupalíkem.

V ženské kategorii má předpoklady prosadit se dvojice Martina Mikulášková, Nikola Nosková. Problém ale nastává mezi juniory, nejmladší závodníci totiž za světem výrazně zaostávají.

V elitní kategorii byl nejlepším českým závodním Michael Boroš | Foto: ČTK

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme