Basketbalistky Nymburka přepsaly vyřazením brněnského IMOSu historii

Nymburské basketbalistky se postaraly o zápis do historie. Pod křídly středočeského klubu působí první sezonu, přesto postoupily mezi čtyři nejlepší celky soutěže. Obhájce loňského stříbra, brněnský IMOS, vyřadily hladce 3:0 na zápasy. Poslední utkání Středočešky vyhrály 83:54.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburské basketbalistky se radují z vyřazení IMOSu Brno a postupu do semifinále

Nymburské basketbalistky se radují z vyřazení IMOSu Brno a postupu do semifinále | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Byl do zvláštní pohled na palubovku nymburského Sportovního centra. Radost domácích hráček byla po postupu do semifinále pochopitelná. A smutek na straně druhé také.

Brněnský IMOS se poprvé v nejvyšší soutěži objevil v sezoně 1993/1994. Čtrnáctkrát vybojoval domácí titul, patnáctkrát slavil vítězství v domácím poháru, v roce 2006 dokonce vyhrál euroligu. Vyřazením v Nymburce jakoby slavná éra Žabin skončila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brno už není tím, čím bývalo. Cítím pocit zmaru, přiznala opora IMOSu Kateřina Hindráková po vyřazení ve čtvrtfinále

„Brno už není tím, čím bývalo. Momentálně cítím pocit zmaru, před play-off jsme si věřili, ale bohužel se nám zranila klíčová rozehrávačka a já jsem ji nedokázala zastoupit,“ přiznala jedna z nejzkušenějších hráček v brněnské sestavě Kateřina Hindráková.

Zápas z pohledu IMOSu jen podtrhl sezonu, která je nejhorší v klubové historii.

„Celá sezona k tomu směřovala. Nebyly hráčky ani výsledky v Eurolize. Už šly nějaké fámy o tom, že příští sezona má být zajištěna a má se hrát i Euroliga. To se ale ukáže až v příštích týdnech. Netuším, jak to bude,“ dodala Hindráková.

Trenér brněnského IMOSu Jan Bobrovský při oddechovém času | Foto: Pavel Petr

Nymburské Lvice naopak vědí, že je čeká semifinále.

„K zápasu jsme přistoupili s maximální pokorou. Jsme po 22 letech prvním týmem, který Žabiny v play-off vyřadil. S respektem jsme hráli až do poslední chvíle, kdybychom ho neměli, tak bychom nevyhráli,“ uvědomuje si trenér Daniel Kurucz.

Basketbalistky IMOSu Brno budou poprvé chybět v boji o ligové medaile

Číst článek

„Skoro po celý zápas jsme udrželi koncentraci. Je to pro mě sice zvláštní říkat, ale Žabiny jsme v podstatě přeběhali,“ doplnila kapitánka středočeského celku Veronika Bortelová.

Basketbalistky Nymburka přitom působí pod křídly středočeského klubu prvním rokem. Hned tak mají šanci na medailové umístění.

Kapitánka nymburských basketbalistek Veronika Bortelová | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme