Kateřina Kudějová je mistryní světa ve vodním slalomu

Kajakářka Kateřina Kudějová získala svou první medaili na mistrovství světa a rovnou zlatou! 25letá kajakářka v anglickém Lee Valley díky bezchybné jízdě překonala všechny soupeřky. Český úspěch završila Štěpánka Hilgertová osmou pozicí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Kudějová se raduje po povedené jízdě

Kateřina Kudějová se raduje po povedené jízdě | Foto: Jan Homolka

„Jsem šťastná. Před závodem mi bylo blbě, bolí mě ruce, ale zvládla jsem to i tak. Je to super,“ radovala se Kateřina Kudějová.

Po semifinále byla Kateřina Kudějová čtvrtá, v boji o medaile ale zlepšila svůj čas na 103 sekund. Po dojezdu své jízdy vedla a čekala na výsledek svých soupeřek. Němka Funková nebyla tak rychlá, obhájkyně titulu Jessica Foxová zase dostala dvě trestné vtřeřiny a zaostala.

Rozhodla jízda vítězky semifinále Mailaen Chourrautové. Španělka byla ale od začátku jízdy pomalejší a do cíle dojela s téměř čtyřsekundovou ztrátou na novou mistryni světa Kateřinu Kudějovou.

Do finále se díky zaváhání soupeřek dostala i Štěpánka Hilgertová, na trati se ale musela vracet do jedné z povodných branek a kvůli velkému zdržení skončila devátá.

Kudějová svůj životní úspěch umocnila ještě zlatou medailí v neolympijském závodu hlídek, který vyhrála společně s Hilgertovou a Veronikou Vojtovou před domácími Britkami a kajakářkami Francie.

Deblkanoisté do finále nepostoupili

Nedařilo se naopak deblkanoistům. Jonáš Kašpar a Marek Šindler jeli dvě třetiny kanálu v Lee Valley výborně a měli sekundový náskok. Na čtvrté brance od konce ale spáchali obrovskou chybu a museli se do ní vracet. Ztratili tak 14 sekund a šanci na postup.

Lepšími z Čechů tak byli Ondřej Karlovský a Jakub Jáně na. Ani oni se na trati nevyvarovali zbytečných chyb. Jejich jízda byla rychlá, ale připsali si 6 trestných vteřin, z toho čtyři v posledním úseku trati a skončili čtrnáctí.

Semifinále vyhrála domácí dvojice Florence, Hounslow, ti ale ve finále zaznamenali dva doteky a 4 trestné vteřiny je odsunuly až na páté místo. Díky nejrychlejší jízdě ze všech se novými mistry světa stali Němci Franz Anton a Jan Benzien.

Stříbro a bronz si odveze francouzská reprezentace. Druhé místo obsadili Perre Picco s Hugo Bisem, třetí skončili Klauss a Peche.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Londýně:

Muži:

C2: 1. Anton, Benzien (Něm.) 101,17 (2 tr. sekundy), 2. Picco, Biso -1,08 (0), 3. Klauss, Péché (všichni Fr.) -2,17 (0), ...v semifinále 14. Karlovský, J. Jáně, 19. Kašpar, Šindler (všichni ČR).
3xC2: 1. Francie (Picco, Biso/Klauss, Péché/Prigent, Kervella) 115,78 (2), 2. Německo -6,56 (2), 3. Británie -7,81 (2), ...5. ČR (Karlovský, Jáně/Kašpar, Šindler/Koplík, Vrzáň) -9,37 (4).

Ženy:

K1: 1. Kudějová (ČR) 103,62 (0), 2. Funková -2,29 (0), 3. Pfeiferová (obě Něm.) -2,71 (2), ...8. Š. Hilgertová -15,79 (4), v semifinále 21. Vojtová (obě ČR).
3xK1: 1. ČR (Kudějová, Vojtová, Š. Hilgertová) 127,33 (2), 2. Británie -0,73 (6), 3. Francie -1,69 (6).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme