Beachvolejbalistky Sluková s Hermannovou triumfovaly v turecké Antalyi

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová zvítězily na turnaji Světového okruhu v turecké Antalyi. Ve finále zdolaly druhé nasazené Italky Mennegatiovou a Tothovou 21:15 a 21:17.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová se zlatými medailemi za vítězství v turecké Antalyi

Markéta Sluková a Barbora Hermannová se zlatými medailemi za vítězství v turecké Antalyi | Foto: Jaroslav Bartoš

Do finále se český pár dostal po napínavém semifinálovém souboji s Američankami Jennifer Kessyovou a Emily Dayovou, kdy musel otočit nepříznivý vývoj po prvním prohraném setu 16:21.

Druhou sadu však Češky vyhrály 21:15 a rozhodující set pak skončil nejtěsnějším možným rozdílem dvou bodů 15:13. Samotné finále už tak dramatické nebylo a český pár ho vyhrál ve dvou setech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dokázaly jsme, že na to máme, jsem na nás pyšná, řekla po vítězství na turnaji Světového okruhu v turecké Antalyi Markéta Sluková

Pro Markétu Slukovou to není první vítězství na elitním okruhu turnajů, přesto si ho neobyčejně cení.

„Jela jsem sem s tím, že pokud postoupíme ze skupiny, tak to bude super. Obě jsme si prošly těžkým obdobím. I s celým týmem, který s námi pracuje,“ vrátila se ještě Sluková k rozchodu s dlouholetou spoluhráčkou Kolocovou a vytvoření nového páru právě s Hermannovou.

„Tohle je pro nás zadostiučinění, dokázaly jsme, že to byl dobrý krok, že na to máme. Jsem na nás pyšná,“ dodala Sluková.

Sympatická beachvolejbalistka získala na okruhu zlatou medaili potřetí, její současná spoluhráčka Barbora Hermannová podruhé.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová (uprostřed) se zlatými medailemi za vítězství v turecké Antalyi | Foto: Jaroslav Bartoš

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi (Turecko):

Finále: Sluková, Hermannová (13-ČR) - Menegattiová, Orsiová Tothová (2-It.) 2:0 (15, 17),
o 3. místo: Kessyová, Dayová (6-USA) - Gallayová, Klugová (3-Arg.) 2:1 (-18, 14, 13),
semifinále: Sluková, Hermannová - Kessyová, Dayová 2:1 (-16, 15, 13).

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme