Američané po Dni díkůvzdání nesportují, David Svoboda musel trénovat sám

Američané mají víkend po Dni díkůvzdání, který letos ve Spojených státech prožil i olympijský vítěz David Svoboda. Jedna z osmi sportovních osobnosti projektu Radiožurnálu Olympijský rok se na obhajobu zlata v Riu chystá i v Colorado Springs.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Svoboda

David Svoboda | Foto: Štěpán Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Budíček byl v sedm hodin ráno, v domě bývalého pětibojaře Eliho Bremera následovala rychlá snídaně a odjezd na šermířský trénink. Ten měl být v olympijském centru v Coloradu, kde David Svoboda trénoval s americkým národním týmem.

Jenže po Dni díkůvzdání nikdo z tréninkových partnerů nepřišel. „Od osmi měl být šerm, ale vzhledem k tomu, že jsou svátky, nikdo tu není. Místo toho si půjdu zastřílet, není to žádný problém. Příště si budu dávat větší pozor, že když je svátek, tak se v Americe netrénuje,“ usmál se David Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Davida Svobodu navštívil při samostatném tréninku v Coloradu reportér ČRo Štěpán Pokorný

Na šerm nedošlo, ale v coloradském olympijském centru je vše na jednom místě, takže jdou trénovat všechny disciplíny. Čech zde trénuje už popáté.

„Někdy je to na kratší dobu než měsíc, jindy na mnohem delší dobu. Poprvé jsem tu byl v roce 2011, kdy mě Eli (Bremer, pozn. red.) pozval. Zalíbilo se mi tu tak, že jsem sem začal jezdit každý rok,“ pochvaluje si tradici olympijský vítěz z Londýna.

Během tréninku bydlí v domě bývalého soupeře Eliho Bremera. „Nikdy to nebyl sok, vždycky to byl kamarád. Proto můžu u něj doma bydlet zadarmo, což je obrovská výhoda,“ děkuje pětibojaři, který v Colorado Springs strávil většinu života.

„Colorado je skvělé v tom, že je tu celý rok velmi slunečné počasí. Je to ve dvou tisících metrech, ale člověk si tu připadá, jako by pořád bylo jaro nebo pozdní léto, je to hrozně příjemné,“ dodává David Svoboda.

 

Další kvalitní trénink máme za sebou ! Super! @honzakuf se schovává vedle mě a taky zdraví... #coloradosprings...

Posted by David Svoboda on 24. listopad 2015

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme