Judisté mají z Evropského poháru kompletní sbírku medailí. Ne všichni ale byli spokojení

České judo slaví nebývalý úspěch. Už v sobotu vybojoval na pražském Evropském poháru první místo Pavel Petřikov. V neděli na jeho úspěch navázali i Lukáš Krpálek, Jaromír Musil a Ivan Petr, když na prestižním turnaji získali kompletní sbírku medailí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek se na Podvinném mlýně těšil velké přízni fanoušků

Judista Lukáš Krpálek se na Podvinném mlýně těšil velké přízni fanoušků | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Judisty při Evropském poháru v hale pražské Sparty na Podvinném mlýně provázela po celý den skvělá divácká kulisa a českým závodníkům šla k duhu.

V hmotnostní kategorii do 81 kilogramů vybojoval svou vůbec první medaili mezi seniory Ivan Petr. „Určitě to považuji za nejlepší výsledek, protože doposud se mi na turnajích European Open nikdy nezadařilo. Třetí místo je úžasné a já jsem strašně rád, že to vyšlo. I atmosféra byla perfektní, diváci báječní. Hrozně dobře fandili, jsou úžasní,“ těšilo ho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští judisté si na Podvinném mlýně pochvalovali atmosféru. Jen Jaromír Musil byl zklamaný, že získal „pouze“ stříbro

Na stupních vítězů stál s Ivanem Petrem ještě o stupínek výš Jaromír Musil, který také vylepšil své maximum v Evropském poháru, tedy třetí místo z roku 2010.

Dokonce z toho mohlo být i zlato. Ve finále totiž Musil nad Marconcinim z Itálie vedl, ale nakonec podlehl svému soupeři na wazari.

„Jsem teď takový bez emocí. Vím úplně přesně, že večer budu manželku doma furt otravovat tím, jaký jsem blbec, že jsem to pokazil. Budu naříkat, že mě všechno bolí. Ale v tuhle chvíli jsem apatický, chci si lehnout a nad ničím moc nepřemýšlím,“ říkal Musil.

Lehnout si ale nešel. Se stříbrnou medailí na krku usedl na tribunu mezi diváky a fandil svému slavnějšímu kolegovi Lukáši Krpálkovi.

Krpálek vybojoval zlato

Krpálek se postaral o vrchol celého turnaje. Před finálovým zápasem měl na kontě tři výhry před vypršením časového limitu. Všechny své soupeře porazil na ippon a to samé se mu podařilo i v boji o zlato proti Bilalovi z Ruska.

„Mám závody na domácí půdě hrozně moc rád. Těší mě, že jsem zase mohl startovat a že se mi podařilo vyhrát už potřetí v řadě. Je to úžasný, jsem spokojený. Doufám, že to takhle půjde dál. Letošek je jasný – připravit se pořádně na olympiádu do Ria a ještě před tím budu startovat na mistrovství Evropy v Kazani. Byl bych rád, kdyby nějaká ta medaile přišla, a doufejme, že ta největší v srpnu,“ vyhlíží Krpálek olympiádu v Riu.

Největší hvězda českého juda současnosti si celý turnaj užívala. Rozdávala podpisy na každém kroku, fotila se s fanoušky a mezi diváky fandila i svým kolegům. Krpálek byl nadšený jak z atmosféry, tak i z toho, že se dařilo celé reprezentaci.

„Jsem hrozně moc rád, že diváci nepřijeli jenom kvůli mně, ale že přijeli zafandit celému českému judu. Myslím si, že se to povedlo na výbornou, tolik medailí jsme nikdy neměli. Je to úžasný výsledek, jsem za kluky šťastný a přeju jim, aby se jim dařilo i nadále. Doufám, že na olympiádu nás pojede co nejvíc,“ přeje si Krpálek, kterého boj o olympijské zlato čeká už za 164 dnů.

Judista Lukáš Krpálek se zlatou medailí z Evropského poháru | Foto: Petr Kadeřábek

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme