16. etapa Tour pořadím nezamíchala, Kreuziger jedenáctý

Ani slavný Col de Tourmalet nezamíchal celkovým pořadím po šestnácté etapě Tour de France. Tu vyhrál po úniku skupinky domácí Pierrick Fedrigo. Roman Kreuziger dojel spolu se všemi favority v hlavním poli se ztrátou 6 minut a 45 sekund na vítěze. Přitom hned v úvodu se český závodník dostal do stejné skupinky jako pozdější vítěz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tour de France

Tour de France | Foto: Tour de France

„V prvním kopci jsme atakovali, dostali jsme se na 55 vteřin. Bohužel Astana by ani netahala, ale tahalo Lotto. Takže to bohužel nevyšlo a sjeli nás těsně před Tourmaletem. Když jsme pochopil, že mě nenechají odjet, tak jsem zůstal ve skupině. Přijel jsem v ní s nejlepšími. Myslím si, že etapa hodně lidí překvapila, nikdo asi nečekal, že by se od startu mohly jet všechny ty tři kopce na doraz. Takže etapa to byla velmi těžká," popsal šestnáctý díl závodu Roman Kreuziger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger popisuje náročnost 16. etapy

Na trati z Bagneres-de-Luchon do Pau se dvěma stoupáními nejvyšší kategorie vyhrál nakonec domácí Pierrick Fedrigo a vybojoval svůj třetí triumf v kariéře na Tour. Vítězství se přitom dlouho snažil vybojovat Lance Armstrong, ale neuspěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděl 16. etapu reportér Tomáš Kohout

V závěru pak ještě zaútočil na etapový triumf Španěl Carlos Barredo, ale osmička jezdců ho kilometr před finišem v Pau dojela a o vítězi se rozhodovalo ve spurtu. O svou šanci ještě zabojoval Armstrong, ale neměl dost sil a dojel šestý.

Žlutý trikot lídra udržel Španěl Alberto Contador, který má náskok osmi sekund před Lucemburčanem Andym Schleckem. Roman Kreuziger dojel v hlavním poli a je stále jedenáctý.

Tomáš Kohout, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme