Sportovní exhibice osobností a dražba. Na mladého hokejistu se vybralo 135 tisíc

Mladý hokejista Dominik Skořepa měl před pár lety těžkou autonehodu, po které zůstal na čas na vozíku. Teď se pomalu vrací zpět do normálního života a pomáhají mu k tomu i slavní sportovci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Skořepa (vlevo) a organizátor celé akce Pavel Petr

Dominik Skořepa (vlevo) a organizátor celé akce Pavel Petr | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Viděla jsem fotky auta a nikdy bych neřekla, že je možné, aby někdo něco takového přežil. Ale on chodí a funguje. Mám také pár kamarádů, kterým se staly podobné strašné věci. On to dotáhnul takhle daleko a já věřím, že se tu příští rok potkáme bez berlí. Věřím mu,“ dodává podporu snowboardcrossařka Eva Samková.

Rozhodně není sama, kdo osmnáctiletému mládenci v jeho cestě za uzdravením věří. I proto se zúčastnila dvoudenní charitativního turnaje, který se v Benátkách nad Jizerou konal právě na pomoc Dominikovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Charitativní dražby se zúčastnila řada známých osobností ze světa sportu

Známé osobnosti bavily diváky svým uměním ve florbalovém klání a hlavně se zapojily do dražby dresů a dalších hodnotných cen. Třeba fotbalový útočník Jan Chramosta si vylicitoval fotografii Usaina Bolta s jeho vlastnoručním podpisem.

„Tahle cena mě zaujala. S nadsázkou se dá říct, že zabiju dvě mouchy jednou ranou. Doufám, že ty peníze Dominikovi pomůžou. A to, že já mám takovou památku, je takový bonus navíc,“ usmíval se Jan Chramosta.

A nebyl sám, kdo se usmíval. Třeba hokejový reprezentant Radim Šimek přinesl do dražby dres, ve kterém hrál na mistrovství světa v Moskvě. Sám ho pak vydražil a následně ho Dominikovi věnoval.

„Měl jsem to naplánované. Chtěl jsem vydražit svůj dres a Dominikovi ho věnovat. Přál si ho mít a já mu chtěl udělat radost,“ objasnil svůj plán Šimek.

Na exhibici pro Dominika Skořepu nechyběli ani Jiří Mádl nebo Robert Záruba | Foto: Pavel Petr

„Já ho chtěl už od začátku, když jsem viděl, že ho tam nese. Hodně mě překvapil. Je to od těch lidí hrozně milé, že chtějí pomoct. Moc si toho vážím a jsem opravdu šťastný,“ zvážněl Dominik Skořepa.

Když mu organizátor celé akce Pavel Petr předával 135 tisíc, měl slzy v očích. Ale hned věděl, že peníze použije na rehabilitační pobyt v Kladrubech.

„Těším se. Tam mi pomohli nejvíc. Celý výtěžek poputuje právě na zaplacení mého pobytu tam,“ vysvětlil Dominik Skořepa.

Mimochodem Dominik měl dvojnásobnou radost. Jeho tým totiž vyhrál i florbalový turnaj a jako nehrající kapitán tak získal i zlatou medaili. Družstvo Evy Samkové obsadilo druhé místo a třetí skončil tým Radiožurnálu.

Petr Kadeřábek, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme